/ -
14/09/2023 u 18:12 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Disciplinska komisija FSCG kaznila četiri kluba

Zvaničnik OFK Mladosti Lob.bet Marko Mugoša moraće kažnjen sa 2.500 eura i zabranom obavljanja funkcije u trajanju od mjesec dana

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, postupajući po prijavama Komisije za takmičenje FSCG, na sjednici održanoj  danas izrekla je disciplinske mjere za četiri kluba.

-Zabranjuje se prisustvo organizovanih navijača na četiri utakmice kada seniorski tim FK Sutjeska gostuje, zbog nesportskog ponašanja i upotrebe pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe „Vojvode“ na utakmici osmine finala Kupa Crne Gore odigrane između Dečića i Sutjeske Meridianbet – kaže se u saopštenju Disciplinske komisije i dodaje da je nikšićki klub kažnjen i novčano sa 500 eura, zbog upotrebe pirotehničkih sredstava od strane njihovih navijača na susretu protiv Petrovca.

Novčanu kaznu i to u ukupnom zbiru od 1.500 eura platiće OFK Mladost Lob.bet. Donjogoričani će 500 eura platiti zbog slabe organizacije meča osmine  kupa Crne Gore protiv Bokelja, a 1.000 eura zbog  slabe organizacije utakmice 6. kola Meridianbet 1.CFL protiv Jezera. Kada je ovaj klub u pitanju to nije sve, jer je zvaničnik kluba Marko Mugoša kažnjen sa 2.500 eura i zabranom obavljanja funkcija u trajanju od mjesec dana. Zbog nesportskog ponašanja odnosno psovanja i vrijeđanja sudije utakmice Vladimira Bjelice nakon završetka meča osmine finala kupa protiv Bokelja, moraće da plati 1.500 eura, dok je sa 1.000 eura  kažnjen zbog nesportskog ponašanja prema sudiji utakmice Nikoli Cvijoviću na utakmici 6. kola “Meridianbet” 1.CFL protiv Jezera.

“Disciplinci” su kaznili novčano i Budućnost sa 1.500 eura, zbog korišćenja pirotehničkih sredstava od strane navijačke grupe „Varvari“ na utakmici 4. kola “Meridianbet” 1.CFL između Budućnosti i Jezera.

Na kraju, “duplu kaznu” zaradio je i Petrovac. Nebeskoplavi će morati da plate 500 eura zbog korišćenja pirotehničkih sredstava od strane gledalaca na utakmici sa Rudarom i 1.000 eura zbog slabe organizacije utakmice 6. kola protiv Sutjeske Meridianbet.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
15. maj 2024 19:49