Igrači CSKA / -FOTO: PFC-CSKA.COM
13/09/2024 u 16:24 h
DAN PortalDAN Portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Djukov: Pitanje dana je kada će se ruski klubovi vratiti na evroscenu

Predsjednik Fudbalskog saveza Rusije Aleksander Djukov rekao se u ovom trenutku vode brojni razgovori o povratku ruskih klubova u takmičenja pod okriljem UEFA

Kao što je poznato, ruska reprezentacija i klubovi iz te zemlje su pod sankcijama Evropske „kuće fudbala“ od 2022. godine, od kada traje rat u Ukrajini. Po riječima Djukova, situacija se popravlja i samo je pitanje dana kada će se ekipe vratiti u evropska takmičenja.

-Evropska sezona se nastavlja ove jeseni, a u ovom trenutku vode se brojni sastanci i konferencije na kojima mogu biti donesene odluke koje će ubrzati povratak naše zemlje u evropska fudbalska takmičenja. Moje iskustvo mi govori da će ta odluka prije ili kasnije biti doneta. Čini mi se da se da se iz mjeseca u mjesec menjaju stavovi drugih federacija – rekao je Djukov.

Od početka rata u Ukrajini, klubovi iz Rusije se takmiče samo u okviru domaće lige, dok reprezentacija na raspolaganju ima samo ograničen broj selekcija sa kojima može da igra, zbog sankcija evropskih država. „Zbornaja“ je u 2024. godini odigrala samo tri meča. Sa po 4:0 je savladala Bjelorusiju i Srbiju, dok je Vijetnam pobijedila sa 3:0.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 02:57