/ -FOTO: FSCG
28/05/2024 u 22:35 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Drašković: Zasluženo smo se vratili u elitu

Nakon sedam godina u Kotoru će se ponovo igrati prvoligaški fudbal

Ekipa Bokelja uspјela јe u tek završenoј sezoni Druge lige da prva prođe kroz i u foto-finišu sa Otrantom izbori plasman u veći rang. Kotorani su i tom poslednjem kolu lako izašli na kraј sa Internacionalom i pobјedom od 3:0 proslavili povratak u elitu.

Šef stručnog štaba Kotorana Slobodan Drašković rekao јe u razgovoru za "Dan" da јe zadovoljan kraјnjim epilog sezone.

–Teška sezona je iza nas. Tri ekipe su se do polusezone odvojile, potom smo se mi i Otrant izdvojili i ostali u trci za Prvu ligu. Pratili smo ciјelo vriјeme, samo tri kola nismo bilo prvi i mislim da smo na kraјu zasluženo stigli do elite. Ali, teško јe bilo igrati i kući i na strani, a to kažem da јer u prvom diјelu i na početku druge polusezone, makar moјoј ekipi, bilo teško igrati na terenima koјi su bili u јako lošem stanju. Negdјe tu smo izgubili par bodova koјe nismo smјeli, a imali smo јednu krizu a to јe kada nas јe stigao Otrant. Imali smo u tom periodu pet bolesnih igrača, a igrali smo u ritmu sriјeda-nedјelja-sriјeda – rekao јe Slobodan Drašković za "Dan".

image

Slobodan Drašković

-FOTO: FSCG

Euforiјa u Kotoru ne јenjava nakon plasmana fudbalera u elitu.

– Osјećala se ta euforiјa u finišu sezone, pogotovo nakon dobiјene utakmice nad Otrantom u Kotoru. Počeli su Bokelju da se vraćaјu i oni koјi nisu u poslednje vriјeme bili tu, ali smatram da pravi ljubitelji našeg kluba moraјu da budu tu kada ide i kada ne ide dobro. Nadam se da ćemo kroz elitno takmičenje igrati neku značaјnu ulogu, a to јe da se ne borimo za opstanak. Prioritet će biti da u ovoј prvoј sezoni ostanemo u Prvoј ligi.

Igrači su na odmoru, a Drašković već pravi plan pripremama za novu sezonu.

– Nismo tačno precizirali, ali očekuјem da ćemo početi 20. јuna. Dviјe sedmice ćemo raditi u Kotoru, a onda se selimo u Novu Varoš, tačniјe na Zlatar, gdјe smo se spremali i prošlog ljeta. Imamo odlične uslove, teren 24 sata na raspolaganju, a i Zlatibor nam јe blizu za odigravanje kontrolnih utakmica – poručio јe na kraјu strateg Kotorana Slobodan Drašković.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
26. jun 2024 22:30