Edin Džeko je nedavno pojačao Fenerbahče / -FOTO: TWITTER/FENERBAHCE
28/06/2023 u 14:34 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džeko ne želi da igra na turniru u Rusiji

Iskusni napadač se i ranije javno solidarisao sa Ukrajinom, a već je slično negodovanje imao i u reprezentaciji

Najzvučnije pojačanje Fenerbahčea ovog ljeta, Edin Džeko, usprotivio se odluci kluba da učestvuje na turniru u Sankt Peterburgu zbog trenutne situacije između Rusije i Ukrajine.

Iskusni napadač se i ranije javno solidarisao sa Ukrajinom, a već je slično negodovanje imao i u reprezentaciji. Naime, on je negodovao i u Fudbalskom savezu Bosne i Hercegovine kada je trebalo da bude odigrana prijateljska utakmica sa Rusijom, te je ona zbog toga kasnije i otkazana.

U martu ove godine Zenit i Fenerbahče su već igrali u Turskoj u okviru humanitarne utakmice za prikupljanje pomoći žrtvama zemljotresa, a niko od igrača nije izrazio nezadovoljstvo zbog toga, čak ni strani fudbaleri. 

Džeko se ugovorom, koji je prije samo par dana potpisao, obavezao da igra sve utakmice, uključujući i prijateljske, a u slučaju odbijanja klub ima pravo da ga kazni.

RIA sport piše da što se tiče Rusa Džeko ne mora ni da dolazi jer turnir njegovim izostankom apsolutno ništa neće izgubiti.

- Na dobar način, Fenerbahče bi trebalo da kazni Džeka zbog odbijanja da ispuni uslove ugovora, koji uključuje učešće u prijateljskim utakmicama. Možete slobodno da ostavite Bosanca kod kuće. Turnir u Sankt Peterburgu sigurno nema šta da izgubi od izostanka ostarelog napadača koji nikada nije bio svjetska fudbalska zvijezda - piše RIA sport.

Na pomenutom turniru u Sankt Peterburgu će pored Fenerbaheča učestvovati i Crvena zvezda, Zenit i Nefči.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
EDIN DŽEKO
29. april 2024 05:07