Sa meča između Brejdablika i Budućnosti / -FOTO: FK BUDUćNOST
01/07/2023 u 18:21 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Džudović: Surovo smo kažnjeni nakon grešaka

Protivnik je bio surov, sve greške je iskoristio i realizovao. Jasno je da ne postoji opravdanje za rezultat i igru - istakao je strateg plavih

Budućnost je, u finalu pretkvalifikacionog turnira za Ligu šampiona, poražena od domaćeg Brejdablika na Islandu sa ubjedljivih 5:0. „Plavo – bijeli“ nisu uspjeli da obezbijede plasman u 1. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, pa će takmičenje nastaviti u 2. kolu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Plavi su su danas odradili trening na stadionu Kopavogsvolur u Kopavoguru, a večeras će sa Islanda poletjeti ka Podgorici preko Minhena do Dubrovnika, odakle će se autobusom vratiti kući.

-Doživjeli smo težak poraz, koji, iskreno da kažem, nisam očekivao. Brejdablik nas je nadigrao u svim segmentima fudbalske igre. Nismo izdržali pritisak, bili smo loši u kontroli lopte, a kako smo golove primali ekipa je sve manje imala samopouzdanja da nastavi dalje - poručio je trener Miodrag Džudović, nakon današnjeg treninga.

Strateg plavih je potom dodao:

-Uvukao se strah u ekipu da igra, a primljeni golovi su posljedica isključivo naših grešaka, koje se ne praštaju na ovome nivou. Protivnik je bio surov, sve greške je iskoristio i realizovao. Jasno je da ne postoji opravdanje za rezultat i igru. Jednostavno, iza nas je utakmicu u kojoj nismo bili na nivou i u kojoj nismo bili pripremljeni, a na meni kao treneru ostaje da izvučem zaključke i da popravimo stvari koje nisu bile dobre i da idemo dalje  - istakao je Džudović.

„Plavi“ takmičenje u Evropi nastavljaju u kvalifikacijama za Ligu konferencija, a protivnik u 2. kolu će biti slabiji iz duela Žalgiris – Struga. Prvi meč igramo na strani 26. ili 27. jula, dok je revanš pod Goricom 3. avgusta.

-Još je rano da govorimo o tome, nama predstoji da konsolidujemo redove i da se što bolje pripremimo za start prvenstva koje dolazi prije Evrope. Objektivno, utakmica protiv Brejdablika nam je otvorila oči da su nam potrebna kvalitetna pojačanja na još nekim pozicijama. Nadam se da ćemo to uspjeti da dovedemo, a daljim radom treba prvo prvenstvo da otvorimo pobjedom, a onda da se pripremamo za dalje - rekao je šef stručnog štaba Miodrag Džudović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:34