/ -FOTO: FSCG
04/12/2023 u 15:26 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Festival fudbala u Podgorici okupio preko 200 djevojčica

Moramo da budemo zadovoljni kada vidimo ovoliko djevojčica i osmjehe na njihovim licima - kazala je Jadranka Pavićević, koordinatorka za ženski fudbal FSCG i projekt-menadžer UEFA Playmakers programa u Crnoj Gori

Preko 200 djevojčica iz deset osnovnih škola iz svih krajeva Crne Gore okupilo se nedjelju u Podgorici, u dvorani hotela „Voko“, na festival igre i zabave, a u okviru projekta UEFA Playmakers, koji prvi put u Crnoj Gori organizuje i sprovodi FSCG. UEFA Playmakers je jedinstveni program baznog fudbala za djevojčice uzrasta od pet do osam godina, koji se realizuje u saradnji sa kompanijom Dizni, tako da se prvi fudbalski koraci prave uz Diznijeve čarobne priče, te junake iz nenadmašnih animiranih filmova. Na taj način se, simbolično, ulazi i u bajkoviti svijet fudbala.

image
-FOTO: FSCG

- Svi moramo da budemo zadovoljni kada vidimo ovoliko djevojčica i osmjehe na njihovim licima - kazala je Jadranka Pavićević, koordinatorka za ženski fudbal FSCG i projekt-menadžer UEFA Playmakers programa u Crnoj Gori.

Zatim su na teren stupile djevojčice, kroz posebne sesije napravile su prve fudbalske korake, koje su zajedno pokazale na nedjeljnom festivalu u Podgorici.

image
-FOTO: FSCG

- Nastavnici rade sjajne stvari sa djevojčicama, sa mnogo ljubavi, entuzijazma i znanja su ušli u ovu priču – istakla je Pavićević.

UEFA Playmakers programom širi se priča o ženskom fudbalu širom Crne Gore...

- Ovo je za mene i za djevojčice nešto novo i veoma pozitivno. Ovo je lijepa priča, donosi zabavu, igru, radost djevojčica. Ono što je važno jeste da imamo punu podršku roditelja, njihovi utisci su jako pozitivni, prisustvuju našim časovima i sesijama. Mislim da ova priča pokazuje da fudbal zaista jeste za djevojčice - kazala je Ivana Mihajlović, nastavnica u OŠ „Jugoslavija“.

image
-FOTO: FSCG

asistent u stručnom štabu naših nacionalnih selekcija i edukator FSCG za UEFA Playmakers projekat Ivan Tatar je poručio:

- Pokrenuli smo program kako bismo proširili bazu, za klubove i reprezentaciju, ali i kako bismo promijenili svijest o ženskom fudbalu. Broj djevojčica koje učestvuju, kvalitetan rad nastavnika i podrška roditelja govore da smo na dobrom putu.

UEFA Playmakers projekat počeo je sredinom septembra, edukacijom trenera/nastavnika(ca) u osnovnim školama: „Mileva Lajović“ i „Luka Simonović“ (Nikšić), „Jugoslavija“ (Bar), „Njegoš“ (Danilovgrad), „Dašo Pavičić“ (Herceg Novi), „Aleksa Bećo Đilas“ (Mojkovac), „Maksim Gorki“ (Podgorica), „Mustafa Pećanin“ (Rožaje), „Radomir Mitrović“ (Berane) i „Marko Miljanov“ (Bijelo Polje).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 12:08