/ -FOTO: FSCG
13/06/2024 u 13:45 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Festival ženskog fudbala na „Topolici“

Najveći festival ženskog fudbala kod nas održan je juče u Baru u završnom dijelu projekta UEFA Playmakers, koji sprovodi Fudbalski savez Crne Gore

Preko 350 djevojčica iz svih krajeva naše države, uzrasta od pet do osam godina, uz njihove trenere i mentore, proteklih mjeseci napravilo je prve fudbalske korake, da bi u ljetnjem ambijentu, uz obalu mora, svakog momenta pokazale koliko su uživale u posebnim igricama sa loptom, koje su zamišljene tako da im u najranijem dobu usade ljubav prema fudbalu.

- Na prvom festivalu krajem godine imali smo oko 200 djevojčica, na završnom oko 350, tako da moramo da budemo veoma zadovoljni. Mislim da ljudi prepoznaju šta mi radimo i koji nam je cilj, a to afirmacija i popularizacija ženskog fudbala, prvo preko škola, pa klubova i to nas jako raduje - kazala je za zvanični sajt FSCG Jadranka Pavićević, koordinatorka FSCG za ženski fudbal.

Djevojčicama su se na zavšnom festivalu priključile Slađana Bulatović i Armisa Kuč, dvije naše najbolje fudbalerke i dugogodišnje saigračice u nacionalnom timu.

image

Slađana u društvu polaznica festivala fudbala

-FOTO: FSCG

- Zaista je lijep osjećaj bilo vidjeti ove scene, toliko djevojčica i toliko radosti. Prijatno sam iznenađena, ali i uvjerena da naš ženski fudbal ima budućnost - kazala je Slađana Bulatović.

Na njenu izjavu se nadovezala Armisa Kuč.

- Srećna sam i ispunjena. Kada sam ja bila na početku, ništa slično nije moglo da se zamisli. Drago mi što dvadesetak godina kasnije mogu da vidim toliko djevojčica kako igraju fudbal - rekla je Armisa Kuč.

Na festivalu u Baru učestvovale su djevojčice, njihovi treneri i mentori iz osam devet škola: OŠ Luka Simonović – Nikšić, OŠ Radomir Mitrović – Berane, OŠ Njegoš - Spuž, OŠ Mileva Lajović Lalatović - Nikšić, OŠ Maksim Gorki – Podgorica, OŠ Dašo Pavičić – Herceg Novi, OŠ Marko Miljanov – Bijelo Polje, OŠ Mustafa Pećanin - Rožaje i OŠ Jugoslavija Bar, kao i iz sedam klubova - MKM, Borac, Breznica, Aleksandar, Zora, Spuž i Cveteks.

Inače, UEFA Playmakers je projekat koji se organizuje u partnerstvu sa kompanijom Dizni, koja je kreirala najbolje i najpoznatije animirane filmove, nenadmašne junake i junakinje djetinjstva brojnih generacija. Dizni je uticao da se prvi fudbalski koraci prave prateći njihove čarobne priče, kako bi se, simbolično, na taj način ušlo i u bajkoviti svijet fudbala.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
05. oktobar 2024 10:51