Stadion Sutjeske / -FOTO: FK SUTJESKA
24/04/2023 u 16:49 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FK Sutjeska: Ne snosimo odgovornost za turnir Lige šampiona

Samo svi zajedno možemo napraviti iskorak u UEFA takmičenjima

Saopštenjem za javnost danas se oglasila Sutjeska, a razlog su medijski natpisi vezani za domaćinstvo pretkvafikacionog turnira za Ligu šampiona.

-Natpise u kojima se crnogorski klubovi optužuju da nisu konkurisali za organizaciju turnira pretkvalifikacija za UEFA Ligu šampiona, sa indignacijom odbacujemo. Čvrsto stojimo iza stava da klubovi ne snose niti promil odgovornosti što se pomenuti turnir ove godine neće organizovati u Crnoj Gori saopštio je Upravni odbor prvaka Crne Gore.

-Vjerujemo da je pojedinim predstavnicima medija za sve što se dešava u crnogorskom fudbalu uvijek najlakše okriviti klubove, pa im savjetujemo da ubuduće odrade i malo istraživačkog posla, a ne da se u ocjenama drže lične percepcije i pretpostavki koje nemaju dodirnih tačaka sa činjenicama. Prije desetak godina klubovi su morali da se oslanjaju na institucije i čekaju njihovu reakciju, dok smo sigurni da trenutno postoji veliki broj kompetentnih i proaktivnih ljudi koji rade u crnogorskim klubovima i jedino što nam je potrebno je podrška institucija, lokalne privrede ili države Crne Gore, kako bismo napravili iskorak u UEFA takmičenjima.

UO FK Sutjeska navodi da bi cilj svih činilaca u našoj zemlji, od klubova i medija do institucija, trebala biti afirmacija fudbala na svim nivoima, kroz dijaloge, partnerstva i ubrzani razvoj infrastrukture, da bi fudbal postao istinski reprezent Crne Gore širom Evrope.

-Vjerujemo da je to zdravi osnov za prosperitet, a ne da se svako “rješavanje” problema u našem fudbalu svodi na objavljivanje neprovjerenih informacija, neargumentovano optuživanje i traženje krivca, bez pokušaja nuđenja adekvatnog rješenja. Na kraju, molimo sve medije da ubuduće provjere svoje pretpostavke i da očekuju da ćemo uvijek biti spremni da preuzmemo odgovornost za svoje postupke i uputimo izvinjenje kad za to postoji potreba i obaveza stoji u saopštenju FK Sutjeska.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 14:59