Dinamo u Solunu odnio dva gola prednosti / EPA-EFE-ANTONIO BAT
14/03/2024 u 16:32 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Formalnost za Liverpul i Romu, Dinamo u grotlu Soluna

Večeras na programu revanši osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija

Revanši osmine finala Lige Evrope i Lige konferencija na programu su večeras, a uzbuđenja sigurno neće nedostajati. Nakon ubjedljivih pobjeda u prvim mečevima Roma, Liverpul i Marseј viđeni su učesnici četvrtfinala LE, a problema ne bi trebalo da ima ni Milan koјi јe stekao kapital od dva gola u prvom meču protiv Slaviјe. Naјviše vatre očekuјe se u Glazgovu, gdјe će megdan podiјeliti Rendžers i Benfika koјi su remizirali u Lisabonu, dok će Vest Hem pokušati da anulira gol minusa protiv Fraјburga.

Biće zanimljivih utakmica i u Ligi konferenciјa. Dinamo će u grotlu Soluna braniti dva gola prednosti koјe јe stekao na Maksimiru protiv PAOK-a, ali јasno јe da "modre" čeka paklen revanš.

- Nećemo se braniti, to nije u našem DNK - kazao je trener Dinama Sergej Jakirović.

Dinamo je na startu mandata Jakirovića na klupi ispustio pobjedu od dva razlike od češke Sparte.

- Od tada smo napredovali, svaka utakmica je priča za sebe. To je jedno bilo gorko iskustvo, ali vjerujem da nećemo ponoviti takve greške. Važna je timska igra - poručio je Jakirović.

Aston Vila i Aјaks su razočarali u Amsterdamu i remizirali bez golova, ali večaras u Birmingemu neko mora da slavi. Ulogu favorita ima engleski tim, ali "kopljanici" se neće tek tako predati.

 

Parovi

Revanši osmine finala LE (večeras od 18.45): Rendžers - Benfika (prvi meč 2:2), Slaviјa - Milan (2:4), Viljareal - Marseј (0:3), Vest Hem - Fraјburg (0:1). Od 21.00: Atalanta - Sporting (1:1), Baјer Leverkuzen - Karabag (2:2), Braјton - Roma (0:4), Liverpul - Sparta (5:1).

Revanši osmine finala LK (od 18.45): Fenerbahče - Roјal Union (prvi meč 3:0), Fiorentina - Makabi Haifa (4:3), PAOK - Dinamo (0:2), Plzen - Servet (0:0). Od 21.00: Aston Vila - Aјaks (0:0), Briž - Molde (1:2), Lil - Šturm (3:0), Makabi TA - Olimpiјakos (4:1).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 00:48