/ -FOTO: DAN/DEJAN PANIč
01/10/2024 u 16:36 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

FSCG: Pokrenuti postupci protiv pola lige

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore pokrenula je danas postupke protiv pet klubova elitnog karavana

Na tapetu „disciplinaca“ našlo se pet klubova – Dečić AdmiralBet, Budućnost, Jedinstvo Franca, Sutjeska i Otrant Olimpik. Aktuelni šampion nije dobro organizovao derbi protiv Budućnosti, a u detaljnom obrazloženju Komisije se kaže:

-Tokom odigravanja utakmice od strane domaćih navijača u više navrata (38, 40, 43, 52, 74, 75, 88 i 90 minut) aktiviran je laser sa zelenim svjetlosnim snopom, koji je usmjeravan u pravcu navijača i gostujućih igrača sa namjerom da iste ometaju. Domaći navijači su nastavljali sa ovakvim ponašanjem i pored upozorenja koje su dobijali od oficijelnog spikera. Takođe, domaći navijači su se nesportski ponašali tokom odigravanja utakmice gađajući plastičnim flašama u pravcu igrača gostujuće ekipe ali pritom nisu nikog pogodili, dok je nekoliko navijača FK Dečić Admiral Bet sa zapadne tribine u 90.+2 minutu pljuvalo u pravcu klupe gostujuće ekipe – kaže se u saopštenju objavljenom na sajtu FSCG.

Protiv Budućnosti je postupak pokrenut zbog ponašanja navijača na „Tuškom polju“.

-Od strane organizovanih gostujućih navijača Budućnosti – „Varvara“ u 1, 3, 4, 9, 10, 12, 15, 27, 28, 50, 59, 68. i 89. minutu utakmice na tribini aktivirano je ukupno 29 različitih vrsta pirotehničkih sredstava „strobovi, baklje, topovski udari  i sl“, dok je istoimena navijačka grupa tokom utakmice se u više navrata nesportski ponašala skandirajući pogrdne riječi na račun Fudbalskog saveza Crne Gore, domaće ekipe i njihovog igrača Draška Božovića. Po završetku utakmice jedan od pripadnika navijačke grupe „Varvari“, sa tribine dodao je jednu baklju igraču FK Budućnost, koji je na sebi imao pancir, a kako se nalazio među ostalim igračima nije ga bilo moguće identifikovati, koji je tokom slavlja sa navijačima aktivirao pomenutu baklju i držao je u ruci dok se nalazio na terenu, a zatim je istu spustio na travu – saopšteno je iz FSCG.

Shodno članu 134 Disciplinskog pravilnika FSCG, pokrenut je disciplinski postupak Jedinstva Fratnce, zbog slabe organizacije utakmice  9. kola „Meridianbet“ 1. CFL, između FK Jedinstvo Franca - Sutjeska, jer su navijači u igralište ubacivali plastične flaše, čime su napravili prekršaj iz člana 74 stav 1 Disciplinskog pravilnika FSCG. Na tapetu se našla i Sutjeska, jer su njeni navijači u igralište ubacivali plastične flaše i gađali navijače domaćina.

Na kraju, pokrenut je disciplinski postupak protiv Otrant Olimpika zbog slabe organizacije utakmice i nesportskog ponašanja njihovih navijača koji su upućivali prijetnje i uvrede zvaničnicima utakmice i delegatu na utakmici 9. kola protiv Bokelj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
01. oktobar 2024 18:28