/ -FOTO: FSCG
25/06/2024 u 13:18 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

FSCG: Zeta i Budva vraćeni u Regiju

Zeta i Budva ipak neće sledeće sezone igrati u Drugoj ligi Crne Gore

Disciplinska komisija FSCG kaznila je danas ova dva kluba vraćanjem u niži rang takmičenja. Razlog je meč 3. kola baraža za Drugu ligu, koji je na „Lugovima“ završen 3:3, ishodom koji je odgovarao i jednoj i drugoj ekipi.

-Komisija je FK Zeta i FK Budva izrekla disciplinsku mjeru vraćanje u niži stepen takmičenja - zabrana napredovanja u viši rang takmičenja za takmičarsku sezonu 2024/2025 zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore FK Budva – FK Zeta, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG – stoji u saopštenju Disciplinske komisije FSCG.

„Disciplinci“ su kaznili i trojicu fudbalera, zbog učešća u neregularnosti pomentog meča.

-Igračima FK Zeta Danilu Raičeviću i Bojanu Matanoviću i igraču FK Budva Marku Stijepoviću, izrečena je disciplinska mjera zabranja igranja u trajanju od po 18 mjeseci zbog učešća u neregularnosti utakmice 3. kola Baraža za popunu Druge lige Crne Gore između FK Budva - FK Zeta, čime su počinili prekršaj iz člana 92 Disciplinskog pravilnika FSCG. U izrečenu disciplnsku mjeru igračima se uračunava vrijeme provedeno Odlukom o suspenziji od 27.05.2024. godine – saopšteno je iz FSCG.

Komisija je FK Ibar izrekla novčanu kaznu u iznosu od 300 eura zbog  upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 2. kola Baraža za ulazak u Drugu ligu Crne Gore  odigrane između FK Ibar – FK Budva, čime je napravljen prekršaj iz člana  74 stav 3 u vezi stava 1 Disciplinskog pravilnika FSCG.

Na današnjoj sjednici Komisija je FK Zeta izrekla novčanu kazna u iznosu od 300 eura zbog upotrebe pirotehničkih sredstava na utakmici 1. kola Baraža za ulazak u Drugu ligu Crne Gore odigrane između Zete i Ibra. Klub iz Golubovaca će morati da plati još 300 eura zbog slabe organizacije utakmice polufinala Kupa Crne Gore za omladince između Zete i Arsenala. Takođe, igraču Zete Stefanu Krstoviću izrečena je disciplinska mjera zabranja igranja na  dvije utakmice zbog nesportskog ponašanja – vrijeđanja prema zvaničnicima utakmice sudiji i delegatu po završetku utakmice  polufinala Kupa Crne Gore za omladince između Zete i Arsenala.

 

Kažnjen Marko Mugoša

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Crne Gore, postupajući po prijavama Komisije za takmičenje FSCG, na sjednici održanoj danas, izrekla je zvaničniku OFK Mladost Lob.bet Marku Mugoši novčanu kaznu u iznosu od 1.000 eura i zabranu obavljanja funkcija na tri utakmice. Razlog je njegovo nesportsko ponašanje – psovanja i vrijeđanja sudije utakmice po završetku revanša Baraža za popunu Meridianbet 1. CFL odigrane između OFK Mladost Lob.bet i FK Otrant-Olimpik.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
24. septembar 2024 15:13