/ -FOTO: FK BUDUćNOST
29/08/2023 u 22:09 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Fudbalerke Budućnosti spremne za start sezone

Podgoričanke u četvrtak od 19 sati igraju protiv Breznice

Ženska fudbalska liga Crne Gore počinje posljednjeg dana avgusta, a na samom startu čeka nas derbi između Budućnosti i Breznice. Ove dvije ekipe, koje su okosnica ženskog fudbala u Crnoj Gori, igraće derbi u četvrtak od 19 sati na terenu Budućnosti na Starom aeroddromu.

-Mislim da ni nama, ni njima ne ide na ruku što je derbi prvenstva na samom početku u 1. kolu, a posebno što se igra u ovome terminu – rekao je trener Budućnosti Duško Globarević i potom dodao: - Međutim, očekujem jedan pravi derbi i da izdignemo ženski fudbal kod nas na još veći nivo.

Tokom ljetnje pauze, Budućnost je izmijenila tim. Maja Šaranović je pojačala TSC, Sara Simonović, Nejla Bicić i Ana Rakočević su prešle u Radnički iz Kragujevca, Katarina Čađenović je otišla u Breznicu, a Marijana Cimbaljević u Mladost. Sa druge strane, plavu opremu su zadužile: Nikolina Caković (Politehnika), Tijana Milisavljević (Zvezda B), Jana Merdović, Larisa Đurković, Sanija Pačariz, Vlada Milović (Mladost) i Tamara Čogurić (Zora).

-Podmladili smo ekipu u odnosu na prošlu sezonu, dosta je novih igračica, tako da nam je potrebno vrijeme da se posložimo, ali ne sumnjam da posjedujemo talenat. Uprava kluba na čelu sa izvršnim direktorom Novakom Novakovićem je imala sluha za žensku sekciju, omogućila nam je desetodnevne pripreme koje smo odradili u Vrnjačkoj Banji, tako da nam je to zajedničko vrijeme bilo dragocjeno. Bili smo zajedno svi na okupu, uigrali smo se koliko smo uspjeli, odigrali nekoliko jakih prijateljskih utakmica... I nove i stare igračice su se vrlo lako uklopile u sistem rada, potpuno sam zadovoljan odrađenim, a da li će to da bude dovoljno da ugrozimo prvaka, kako u 1. kolu, tako i tokom šampionata pokazaće vrijeme – istakao je Duško Globarević.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. maj 2024 22:55