Olimpija Rijeka / -FOTO: NK OLIMPIJA LJUBLJANA FACEBOOK
29/08/2024 u 23:22 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Furiozno prvo poluvrijeme odvelo Olimpiju u Ligu konferencija

Ljubljančani ubjedljivo do grupne faze najmlađeg evropskog takmičenja

Eks-ju derbi između ljubljanske Olimpije i Rijeke, u prvoj utakmici plej-of runde kvalifikacija za Ligu konferencija opravdao je očekivanja, o čemu svjedoči konačnih 1:1. Međutim, u revanšu je neizvjesnost potpuno izostala, pošto je slovenačka ekipa demolirala Riječane 5:0(4:0).

Naročito impresivna je bila partija Olimpije u prvom poluvremenu meča na stadionu "Stožice". 

Mrežu hrvatskog predstavnika već u drugom minutu zatresao je Pedro Lukas

U 13. minutu vođstvo domaćih duplirao je Tailson, da bi rivala u finišu poluvremena dotukli Dino Kojić i Tailson drugim pogotkom. Konačnih 5:0 postavio je još jedan dvostruki strijelac, Lukas na startu drugog poluvremena. 

Inače duel u Ljubljani bio je prekinut na pola sata, nakon što su u 60. minutu gostujući navijači ubacivali baklje na teren iz revolta uzrokovanog debaklom njihovih pulena. 

Grupnu fazu najmlađeg evropskog nadmetanja igraće i slovenačko Celje, pošto je nadoknadilo 0:1 iz prvog okršaja i u revanšu ubjedljivo porazilo jermenski Pjunik 4:1. 

UČešće na međunarodnoj sceni završio je Maribor. Bolji od njih u dvomeču bio je švedski Đurgarden, koji je posle trijumfa 1:0 u prvom susretu, slavio identičnim rezultatom i u revanšu. 

Evropske putešestvije okončao je i Zrinjski iz Mostara. Tim iz Bosne i Hercegovine pretrpio je još jedan ubjedljiv poraz od portugalskog Gimaraeša 0:4(0:3).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 22:01