Андреа Ањели / - Фото: Твитер
05/03/2022 u 11:56 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Газда Јувентуса: УЕФА је монополистички управник који води посао вриједан 75 милијарди еура

Први човјек Јувентуса Андреа Ањели на ратној је нози са челницима УЕФА откако је постао најснажнији заговорник формирања новог такмичења, Суперлиге

Иако је пројекат који је покренут прошле године у априлу пропао, Ањели није пдустао од идеје да се покрене ново такмичење.

Ањели jе раниjе рекао да jе 11 клубова jош увиjек везано за проjекат фудбалске Суперлиге jер су, како каже, потписали уговор на 120 страница у тренутку када jе ова идеjа представљена. А шта се чека?

- Чекамо одлуку Европског суда правде, а када та одлука стигне, онда ћемо дефинисати своj став и наредне потезе. Тренутно jедан орган има потпуни монопол у доношењу одлука и организациjи такмичења, а ми желимо да се таква фудбалска индустриjа промиjени. Моjе мишљење jе да компромис више ниjе могућ. Реформе су неопходне и то оне коjе се односе на управљање и власничке односе - рекао jе Ањели и наставио:

- А прво питање jе, да ли садашњи систем, са УЕФА-ом као монополистичким управником, а у исто вриjеме jе и кровна организациjа и врховни судиjа, уопште може водити посао коjи jе вриjедан 75 милиjарди, коjи запошљава милион људи и коjи плаћа порез од 25 милиjарди еура. А таj посао jе изузетно битан за циjелу Европу. Jа мислим не, пошто таj посао не може да радити исти орган jер све те улоге нису компатибилне.

Из Уефе су раниjе потврдили да не постоjи услов под коjим ће Суперлига бити водеће такмичење у Европи и да ће сви клубови коjи буду њени учесници сносити огромне санцкиjе.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
17. maj 2024 02:46