Pep Gvardiola / -FOTO: EPA
26/04/2024 u 12:03 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gvardiola: Opuštanja ne smije da bude

"Građani" sudbinu šampionata drže u svojim rukama

Mančester siti neće odbraniti evropsku titulu, ali u najboljoj je poziciji da nastavi dominaciju u Premijer ligi. Nakon ubjedljivog trijumfa nad Brajtonom (4:0) u odloženom meču 29. kola "građani" su prišli Arsenalu na bod zaostatka, ali imaju meč manje i drže sudbinu prvenstva u svojim rukama.

Menadžer Pep Gvardiola, ipak, poziva na oprez.

- Važno je da smo pobijedili i još je sve u našim rukama. Ali, ne možemo govoriti da je prvenstvo završeno. Pogledajte samo šta se dogodilo Liverpulu. Dugo su bili na vrhu, onda su poraženi od Kristal palasa i Evertona - rekao je Gvardiola. - Ovo je Premijer liga, najjače takmičenje u Evropi i ovdje opuštanja ne smije da bude. Isto što se dogodilo Liverpulu može da se desi i nama, ukoliko ne budemo koncentrisani - dodao je Gvardiola.

Mančester siti naredni meč igra u nedjelju, u Notignemu, zatim na svom terenu dočekuje Vulverhempton, pa gostuje Fulamu, posle čega je na redu, možda i najveće iskušenje do kraja sezone, gostovanje Totenhemu u Londonu i na kraju, 19. maja na svom "Etihadu" dočekuje Vest Hem.

Siti će 25. maja igrati i finale FA kupa protiv gradskog rivala Mančester junajteda na Vembliju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 18:02