Славље ”нероазура” / EPA-EFE-MATTEO BAZZI
19/05/2024 u 20:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Inter izbjegao poraz na proslavi Skudeta

"Neroazuri" remizirali protiv Lacija, Sasuolo ispao

Inter je na proslavi 20. Skudeta pred krcatim tribinama na "Đuzepe Meaci" izbjegao poraz protiv Lacija u susretu 37. kola Serije A (1:1). Imali su "nebeskoplavi" prednost od 32. minuta kada je mrežu Jana Zomera zatresao Kamada, ali nisu uspjeli da osvoje tri boda koja bi im mnogo značila u borbi za šestu poziciju.

Podsjetimo, ako Atalanta osvoji Ligu Evrope Italiju bi naredne sezone čak šest timova predstavljalo u Ligi šampiona.

Sasuolo je porazom od Kaljarija pred svojim navijačima potpisao sebi kartu za Seriju B i pridružio se Salernitani, a treći putnik koji će napustiti društvo najboljih biće poznat nakon posljednjih 90 minuta u sezoni. Veliki korak ka opstanku napravio je Frosinone minimalnom pobjedom u Monci, dok su Udineze i Empoli u dramatičnom finišu podijelili bodove na ravne časti. Put od tragičara do junaka u susretu dva "davljenika" imao je srpski reprezentativac Lazar Samadžić koji je najprije skrivio penal u 90. minutu, a zatim ga realizovao u dubokoj nadoknadi i donio Udinezeu bod možda vrijedan opstanka u Seriji A.

Roma јe golom Romelu Lukakua u 79. minutu na "Olimpiku" dobila Đenovu i sada će navijati za Atalantu. Ukoliko ekipa iz Bergama osvoјi trofeј Lige Evrope, "vučica" bi kao šestoplasirana mogla u Ligu šampiona.

Rezultati 37. kola (danas): Sasuolo – Kaljari 0:2 (0:0) (Prati 71, Lapadula 90+1p), Monca - Frosinone 0:1 (0:1) (Šedira 9), Udineze - Empoli 1:1 (0:0) (Samardžić 114 p - Nijang 90 p), Inter - Lacio 1:1 (0:1) (Damfris 87 - Kamada 32), Roma - Đenova 1:0 (0:0) (Lukaku 79). 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SERIJA AFC INTER
05. oktobar 2024 02:46