Inzagi i Gvardiola / -FOTO: EPA
19/09/2024 u 11:28 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Inzagi: Odigrali smo sjajnu utakmicu; Gvardiola: Inter se majstorski branio

Trener Intera zadovoljan, iako žali za nekoliko dobrih prilika, dok je menadžer "građana" istakao da je ekipa odigrala bolje nego u finalu 2023. u Istanbulu

Inter je pokazao protiv Mančester sitija da je tim na koji se najozbiljnije mora računati u borbi za "ušati trofej" u novom formatu Lige šampiona.

Osvajač skudeta u prošloj sezoni uspio je ne samo da osvoji veliki biod na "Etihadu", koji je ostao istina neosvojiva tvrđava od 2018. godine već je i sačuvao mrežu protiv tima koji ima i najboljeg napadača svijeta Erlinga Halanda. Norvežanin je u prva četiri kola Premijer lige mreže tresao čak devet puta, ali protiv "nerozura" je bio praktično nevidljiv. Odbrana tima Simonea Inzagija uradila je veliki posao i uštopovala Norvežanina, ali i ostale zvijezde "građana". Podatak da Siti prvi put ove sezone nije postigao gol i da prvi put od 2018. u elitnom takmičenju na svom terenu nije zatresao mrežu rivala, najbolja su potvrda perfektnog izdanja odbrane Intera.

- Rekao sam: "Bravo momci", pošto su prikazali sjajnu igru. Tražio sam od njih da igraju upravo tako. Svi znamo ko je Mančester siti i za šta je sposoban, šta je ostvario, posebno na svom terenu. Znali smo da moramo da odigramo sjajnu utakmicu i to smo uradili - rekao je Inzagi. - Napravili smo i nekoliko dobrih prilika. Vjerovatno je trebalo bolje da ih iskoristimo, ali dobro smo radili kao ekipa, a kada dobro radimo kao ekipa, otežamo igru svakom protivniku. Tačno je da u narednu utakmicu ulazite sa mnogo samopouzdanja posle ovakve igre. Ali više bih volio da smo pobijedili - dodao je Inzagi. 

Pep Gvardiola rekao јe da јe zadovoljan igrom svog tima, iako je pobjeda izostala. 

- Igrali smo protiv zaista teškog protivnika. Zaista sam zadovoljan igrom koju smo prikazali, posebno zbog toga kako se Inter branio, oni su majstori u tome, nevjerovatno pomažu jedan drugome. Zbog toga i ne možete očekivati da napravite mnogo šansi. Igrali smo bolje nego u finalu Lige šampiona 2023. protiv njih - rekao je Gvardiola, prenio je Bi-Bi-Si (BBC).

Haland je bio veoma dobro čuvan.

- Oko njega su bila šestorica igrača, trojica iza, trojica ispred. To otežava igru svakom fudbaleru. Pokušali smo da koristimo prostor, zbog toga je Ilkaj Gundogan imao nekoliko prilika. Znao sam da će Inter igrati ovako, čestitam im. Mi smo napravili nekoliko čistih šansi ali ih nismo iskoristili - naveo je Gvardiola

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. septembar 2024 11:28