Simone Inzagi je izgubio prvo finale / EPA-EFE-TOLGA BOZOGLU
11/06/2023 u 10:27 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Inzagi: Zaslužili smo više

Trener Intera ponosan na svoj tim

Sreća je okrenula leđa Interu u finalu Lige šampiona u Istanbulu. Imali su nero-azuri tri velike prilike, a dvije je uprskao najveći maler sezone Romelu Lukaku. Kada je Belgijanac drugi put promašio sa četiri metra, cijela klupa Intera se uhvatila za glavu. I Inzagi je ostao ukopan u mjestu nekih 10-sekundi. Inter je zaslužio više, zaslužio je da meč makar odvede u produžetke. Hrabra igra nije, međutim, nagrađena.

- Imali smo sjajnu utakmicu i trebalo bi da budemo ponosni zbog toga. Ne smijemo da razmišljamo o tome šta je moglo da bude, zaslužili smo više. Zagrlio sam svakog od svojih igrača, jednog po jednog, jer su bili izvanredni, baš kao što su bili i naši navijači koji su zaslužili drugačiji rezultat, ali se nadam da su bili srećni zbog načina na koji je tim igrao - rekao je Inzagi. - Lopta kao da nije htjela da uđe u gol. Dešava se, nažalost dogodilo nam se u finalu Lige šampiona. Pogodili smo prečku, izbijena nam je lopta na gol-liniji, udarac koji je zaustavio naš igrač, svašta se dogodilo... Uz ovakav duh, organizaciju i posvećenost, vjerujem da ćemo ponovo biti ovdje u budućnosti.

Svaki od prethodnih sedam mečeva u finalima Inzagi je dobio. Sada je prvi put poražen.

- Čudan je osjećaj, moram da se naviknem na njega, ali zagrlio sam svoje igrače. Rijetko kada pričam odmah posle meča, sačekam da prođe dan-dva, ali sam im rekao da treba da budu ponosni na ono što su postigli. Pokazali su čitavom svijetu koliko su se dobro suprotstavili Mančester sitiju, ekipi čiji kvalitet svi dobro znaju. Vrlo sam ponosan na igrače i navijače. Zaslužili smo više, ali kapa dolje Mančester sitiju, znamo koliko su prethodnih sezona radili da dođu do ovog trenutka - naglasio je Inzagi.

Inter je ostao na tri evropske titule, ali nakon ovog bolnog poraza ne smije da "nestane". Mora da bude još bolji i da ponovo napadne trofej iduće sezone.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 14:19