Mihajlović i Tanjga / - FOTO: LAPRESSE
24/12/2022 u 09:27 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Ispovijest Mihajlovićevog kuma: Niko nije ni slutio da se Siniša ovoga puta neće izboriti sa bolešću

Srpski trener i legendarni fudbaler Siniša Mihajlović preminuo je prošlog petka u 54. godini nakon teške borbe sa leukemijom

Njegov kum Miroslav Tanjga kaže da su svi bili u šoku kada su shvatili da je Mihajlović ovoga puta, nažalost, izgubio bitku.

- Niko od nas nijednog trenutka nije ni pomislio, a kamoli slutio, da se Siniša ovog puta neće izboriti sa bolešću. Vjerovali smo da će, kao i prethodno, pobijediti i nastaviti. Tim prije što je, recimo, dan pred odlazak na promociju Zemanove knjige sa sinom šetao ulicama i parkom sedam-osam kilometara. Mislili smo svi da ide nabolje, kao prvi put. Međutim, osjetio je pogoršanje. Otišao je u bolnicu... A onda se desio šok. Strašan šok. Neizreciv. Ne mogu da se pomirim sa činjenicom da se više neću čuti vidjeti s njim, kao ni cijela njegova familija... - rekao je Tanjga za "Novosti".

Popularnog Mihu svi su izuzetno cijenili.

- Neki igrači s kojima je Miha imao "konflikte", najviše su brinuli i zvali. I to, ne iz kurtoazije, nego su se interesovali za čovjeka koga su mnogo cijenili. Bio sam često u kontaktu sa Zlatanom Ibrahimovićem, Ademom Ljajićem... zvali su redovno igrači s kojima je sarađivao, Kolarov, Ivanović... da ne nabrajam i ne propustim nekog. Jer, svi naši igrači i sportisti koji su ga poznavali su se ljudski interesovali. Takođe, veliku brigu pokazali su Italijani, igrači iz raznih zemalja koji su tamo nastupali. To je bila briga, ljubav i dokaz koliko je Miha bio veliki i koliko su ga voljeli - rekao je Tanjga i dddao:

- Od ljudi iz javnog života i sveta sporta, vidjelo se koliko je Miha bio cenjen u Italiji, a u Srbiji nije ni 20 odsto od toga. Italijani poštuju odnos prema familiji, prema poslu u kom je Miha bio radan i odgovoran, vrhunski profesionalan i veliki autoritet. Sjetimo se samo kako je razgovarao sa Berluskonijem. On je reagovao istinski, iskreno i ispravno i po cijenu gubitka posla. Stajao je iza svojih riječi. Svi su to znali da cijene. To je veličina i karakter koji ga je dizao u visine i do čega je on držao.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
06. oktobar 2024 06:15