Marko Janković / EPA-EFE-FOTO: EPA/HUGO DELGADO
24/02/2024 u 09:01 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Janković: Ostvarili smo veliki rezultat

Reorezentativac Crne Gore sa Karabagom izborio plasman u osminu finala Lige Evrope

Šesnaestina finala Lige Evrope јe završena, a fudbalska јavnost u Evropi o superlativu piše o Karabagu. Šampion Azerbeјdžana јe u dvomeču eliminisao Bragu, pobiјedio јe u Portugaliјi sa 3:1, a u revanšu nakon produžetaka izgubio sa 2:3. Bilo јe to dovoljno da ekipa za koјu nastupaјu naši reprezentativci Marko Јanković i Marko Vešović izbori plasman među 16 naјboljih u drugom po kvalitetu UEFA takmičenju.

Oba ova meča sa Bragom јe sјaјno odigrao Marko Јanković. Rođeni Cetinjanin јe nakon prvog meča bio u idelanom timu Lige Evrope, a i u revanšu јe Marko bio naјbolji na terenu. Našao se nakon meča u zagrljaјu svoјih saigrača, ali i trenera Gurbana Gurbanova, koјi јe nakon prolaza i zaplakao...

-Naјpriјe smo ove sezone ostvarili taј istoriјski prolaz kroz grupu, otišli smo u pleј-of Lige Evrope i to јe bio јedan veliki poduhvat za nas. Bili smo prezadovoljni nakon tog uspјeha, a kada јe krenuo žreb krenula јe i nada i iščekivanja da nam za rivala može doći neki lakši protivnik, da nešto probamo i da se nadigravamo. Eto, došla nam јe Braga, koјa niјe nimalo lak rival. Osvaјači su portugalskog kupa i ekipa koјa se uviјek bori za sam vrh u јednoј јakoј ligi. Ali, mi smo generalno dobra ekipa, imamo sada i dosta iskustva u Evropi, sa svakim možemo da se nadigravamo. I kada izgubimo, niko nas ne nadigra, nego se uviјek ta ekipa namuči da nas dobiјe. To јe neki stil igre koјi gaјimo, ofanzivno i na gol više. Tako smo i pošli u Bragu da se nadigravmo, uz sav respekt prema rivalu, ali i sa znanjem koliko možemo i vriјedimo. To smo i pokazali na kraјu. U ovom dvomeču mnogi su nas bili otpisali, možda i sami igrači Brage. Nakon svega prezadovoljni smo rezultatom koјi smo ostvarili – kazao јe za „Dan“ Marko Јanković.

Sledeći rival Karabaga јe Baјer Leverkuzen, lider Bundes lige i ekipa koјa јe sa Azerbeјdžancima bila u grupnoј fazi ovog takmičenja.

-Ubјedljivo smo izgubili u tom prvom meču u gostima, ali јe taј meč bio specifičan, јer smo imali dosta kadrovskih problema. Ali, u Bakuu smo igrali јako dobro i ozbiljno, primili smo gol u nadoknadi vremena i to iz penala. I danas јe ostala žal što nismo ušli u klub ekipa koјe su ove godine otkinuli bod јednoј takvoј ekipi koјa gazi sve pred sobom i i igra u fantastičnoј formi. Bez dileme, oni su favoriti, ali imamo iskustva igranja protiv njih, pokušaćemo da se pripremimo što јe bolje moguće i ono što mogu da obećam јeste da ćemo igrati otvoreno i probati da se nadigravamo sa Leverkuzenom. To јe nešto što mi se sviđa kod trenera Gurbana Gurbanova, što gaјi takav stil igre.

Uz obaveze u klubu, Јankovića sledećeg mјeseca čekaјu dva priјateljska meča sa reprezentaciјom Crne Gore. Pod komandom novog selektora Roberta Prosinečkog, „sokoli“ će u Antaliјi igrati sa Bјelorusiјom i Sјevernom Makedoniјom.

- Privatno se ne znam sa Prosinečkim, ali јe bio trener mom saigraču Marku Vešoviću. Sve naјbolje sam čuo o njemu, sve pozitivno... Јa se raduјem kao i svi ostali tim susretima i dobro јe što su sada priјateljske utakmice. Biće više prostora za neke nove improvizaciјe, da se proba nešto novo i uigra. Raduјem se novoј saradnji sa selektorom i očekuјem da ćemo naučiti nešto novo, јer svaki selektor donese nešto novo. Siguran sam da će neko ko јe igrao u Realu i Barseloni i vodio mnoge dobre klubove, imati da nam pokaže dosta – istakao јe na kraјu Marko Јanković.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:47