Fudbaleri Budućnosti / -FOTO: DAN
10/08/2022 u 14:28 h
Davor KatićDavor Katić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Je li Budućnost Mijačeva igračka?

Alarm za uzbunu upaljen u najtrofejnijem crnogorskom klubu

Čekalo se saopštenje FK Budućnost, nakon što se klub nije oglasio u ponedjeljak. A onda dočekasmo šturo saopštenje. Jedva nekoliko rečenica i potvrdu da je došlo do sporazumnog raskida saradnje sa šefom stručnog štaba Aleksandrom Nedovićem. Informacija koja je već bila poznata.

Neko je za loš početak sezone morao da plati ceh. A kako to obično biva trener je prvi na udaru.

Nedović je preuzeo odgovornost za eliminiciju od Breidablika i za poraze od Petrovca i Dečića u prvenstvu. Samo on. I niko drugi. Niko iz uprave. Kao da je sve bajno i sjajno. Niko da snosi odgovornost za loše odrađen prelazni rok. Za odlaske Raspopovića u Goricu, Ivanovića i Ćukovića u Dečić, Babića u Sutjesku, Raičkovića u Južnu Koreju.

Niko, jer Budućnost godinu i po nema ni sportskog direktora. O svemu odlučuje predsjednik Veselin Mijač. Јe li najtrofejniji crnogorski klub postao Mijačeva igračka, sa koјom može da se igra kao diјete sa zvečkom?! Samo je izgleda gazda nedodirljiv. Nedović je otišao, ali ne može on biti jedini krivac. Imao je i on grešaka, ali ih danas nema.

Nakon odlaska, pet igrača koji su bili nosioci igre, morao je da zna da će unaprijed biti osuđen na neuspjeh. Sa igračima koji su ostali i novajlijama, a samo Anđelo Rudović i reprezentativac Marko Simić su poznati ovdašnjoj javnosti, teško je bilo očekivati da će se sve kockice odmah poklopiti. Jer, za sve je potrebno vremena i strpljenja.

Želio je Nedović najbolje, želio je da ostavi trag u matičnom klubu, ali nije imao pravi materiјal na terenu. Osvojio je trofej u Kupu, ali se znalo da mu to nije nikakva garancija. Kao što nije bila ni njegovom prethodniku Mladenu Milinkoviću, koji je oborio mnoge rekorde i dominantno osvojio titulu. Nakon blamaže u Evropi i eliminacije od Toršavna morao je i on da ode prošlog ljeta.

Budućnost je na nuli nakon dva odigrana meča u prvenstvu. A ta nula bode oči. Bode, jer nikada do sad "plavi" nisu bili na dnu i nisu držali "fenjer" tabele, premda imaju utakmicu manje. Prethodno, najslabiji start Budućnost je imala u sezoni 2013-2014, kada je u prva tri kola imala samo bod na kontu.

U FK Budućnost mnogo toga ne funkcioniše i alarm je upaljen. Alarm za uzbunu. Budućnost je klub koji ne smije da bude ničija igračka. I da se koplja lome samo na igračima i trenerima. Budućnost je iznjedrila velike igrače, Budućnost ima bogatu istoriju da bi se sa njenim ugledom neko danas igrao. Pa zvao se to i Veselin Mijač. U svom privatnom biznisu kojim se bavi možda to i prolazi, ali u sportu i fudbalu teško. Nezvanično, UO FK Budućnost su napustili Vlado Tomović i Nikola Điđo Vukčević. Nezadovoljni su i navijači. Oni su svoje rekli nakon utakmice sa Dečićem i skandiranjem "Mijaču odlazi" i "Uprava napolje". A navijači najbolje vide kud plovi ovaj bod. Njih ne možeš prevariti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
21. maj 2024 21:43