Vladimir Jovović / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
08/09/2024 u 12:45 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Jovović: Poljuljao nas je poraz na Islandu, morali smo bolje

Fudbalska reprezentacija Crne Gore sjutra uveče utakmicom sa Velsom nastavlja takmičenje u Ligi nacija

Naša selekcija će prvi put u istoriji domaćin biti van Podgorice, Velšane će dočekati na stadionu kraj Bistrice u Nikšiću. Biće to lijepa prilika da navijači u ovom gradu prvi put vide „sokole“, a prema poslednjim informacijama koje stižu iz grada pod Trebjesom stadion će biti pun. To je na današnjoj konferenciji za novinare potvrdio i Vladimir Jovović, vezista „sokola“ i rođeni Nikšićanin.

-Bitno je što igramo kraj Bistrice, ne samo zbog mene, već i crnogorskog fudbala i samog Nikšića, veoma je bitno za Nikšić. Po inforimacijama koje imam od prijatelja, drugova i porodice, euforija je velika, da će atmosfera biti dobra, vjerujem da će publika biti naš dvanaesti igrač. Nadam se da će nam ovaj teren biti srećen i da ćemo uspjeti da trijumfujemo – rekao je Vladimir Jovović na konferenciji za novinare uoči meča.

Na Islandu nije Crna Gora izgledala dobro.

-Rezultatski nismo prošli dobro, ali okrećemo se drugoj utakmici. Mislim da su Velšani kvalitetnij su od Islanda i sigurno je da nas čeka mnogo teži meč. Ali, daćemo sve od sebe, upoznati smo sa njima i vjerujem da možemo da stignemo do trijumfa.

Vels je mnogo agresivnija selekcija od Islanda.

-Trebaće nam više koncentracije i borbenosti. Moramo da odigramo mnogo bolje nego Islandu, vjerujem da možeda bude tako.

Kako igraju Velšani i kako im parirati?

-Tipično su ostrvska reprezentacija, puno trče i bore se. Protiv Turske su odigrali jako dobro, imali posjed, stvarali šanse... Mislim da će biti teško, ali optimista sam.

Na pitanje da li ih je poljuljao poraz u Rejkjaviku na startu Lige nacija, Jovović je odgoviorio:

-Jeste, poljuljao nas je, jer smatram da smo mogli bolje. Rezultat je u odnosu na stanje na terenu previsok... Ali, moramo zaboraviti taj meč, izvući pouke iz njega i okrenuti se Velsu.

Na kraju Jovović je rekao da je uvijek samokritičan kada je igra u pitanju.

-Kada analiziram igru uvijek polazim od sebe. Mislim da sam morao i mogao bolje i vjerum da će protiv Velsa igra, kako moja tako cijele ekipe, biti mnogo bolja – poručio je Vladimir Jovović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 18:20