Federiko Kjeza / -FOTO: LIVERPUL
29/08/2024 u 15:56 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kjeza zvanično u Liverpulu

Italijanski reprezentativac potpisao dugoročan ugovor

Liverpul je postigao dogovor sa Juventusom o transferu Federika Kjeze, koji je uspješno prošao medicinske preglede i potpisao dugoročni ugovor.

Kijeza, koji ima 51 nastup za Italiju i bio je dio reprezentacije na Evropskom prvenstvu 2024, stiže nakon četiri sezone i 131 nastupa za Juventus.

- Presrećan sam što sam postao igrač Liverpula. Kada me je Ričard Hjuz pozvao i rekao, da li želiš da se pridružiš Liverpulu i trener me je pozvao, odmah sam rekao da jer znam istoriju ovog kluba, znam šta on predstavlja za navijače. Zato sam presrećan i jedva čekam da počnem da treniram - istakao je Kjeza.

Kjeza je počeo karijeru u omladinskom pogonu Fiorentine, gdje je prošao kroz sve selekcije do debija u seniorskom timu, sa 18 godina, protiv Juventusa u Seriji A na početku sezone 2016-17. godine

Za Fiorentinu je odigrao 153 utakmice, postigavši 34 gola, prije nego što je u oktobru 2020. prešao u Juventus, prvo na dvogodišnju pozajmicu koja je postala trajna u maju 2022. godine.

Pred kraj briljantne prve sezone u Torinu, Kjeza je postigao pobjedonosni gol u finalu Kupa Italije 2021. protiv Atalante.

Doživeo je povredu prednjeg ukrštenog ligamenta na polovini sljedeće sezone, što ga je držalo van terena skoro 10 mjeseci.

Nakon oporavka, Kjezina posljednja sezona u Juventusu bila je njegova najbolja u pogledu broja nastupa u ligi (33).

Postigao je 10 golova u 37 nastupa u svim takmičenjima.

Na međunarodnom nivou, napadač je bio dio italijanskog tima koji je osvojio Evropsko prvenstvo 2020, nastupivši u svih sedam utakmica, postigavši dva gola i ušavši u UEFA-in zvanični Tim turnira.

Nedavno je Kjeza nastupio četiri puta za Azurre na Evropskom prvenstvu 2024 ovog ljeta.

Sada odlazi na "Enfild", gde započinje novu etapu u karijeri, postavši drugo pojačanje u eri Arnea Slota, nakon što je prošle nedelje postignut dogovor oko potpisivanja golmana Gruzije Giorgija Mamardašvilija iz Valensije za sezonu 2025-26. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
15. septembar 2024 12:55