Косовић је водио велику борбу са фудбалерима Турске / - фото: ФСЦГ
02/09/2021 u 15:19 h
Nikola JovanovićNikola Jovanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Косовић: Заслужено смо освојили велики бод

Везни фудбалер репрезентације Црне Горе потенцирао карактер, самопоуздање и заједништво у Истанбулу. Против Холандије очекује још тежи посао

Вратили су се фудбалери Црне Горе из мртвих у првој утакмици септембарског циклуса квалификација, на гостовању Турској у Истанбулу.

Од 0:2, изабраници Миодрага Радуловића су стигли до ремија (2:2) и деобе другог мјеста у групи са Холандијом и Норвешком, са само бодом мање од лидера, Турске, након четири кола.

Асистент код првог гола, Небојша Косовић, поручује да су пресудили самопоуздање карактер и заједништво из којег су синоћ на „Бешикташ парку” искочили Адам Марушић и Ристо Радуновић, а у наредним мечевима ће Хакшабановић, Јанковић или неко трећи.

Атмосфера је била фантастична, терен није баш био у најбољем стању, имали смо неколико шанси и полушанси, које смо требали боље да искористимо. Много су нам фалили Јоветић, Јанковић, Мугоша и још неки повријеђени играчи. Не могу да кажем да бисмо побиједили да су они били у екипи, али би било лијепо да макар једну утакмицу одиграмо у комплетном саставу. На крају смо заслужено освојили велики бод на тешком гостовању. Добили смо додатну дозу самопоуздања која ће нам итекако значити у следећим дуелима – рекао је Небојша Косовић.

„Храбре соколове” већ у суботу чека најтежи испит у групи, гостовање Холандији.

Сигурно да ће бити још теже него што је било у Истанбулу. Морамо од старта показати карактер и да имамо квалитет за велико такмичење, без обзира да ли били у дефанзивном блоку или у офанзиви, а не да се пробудимо тек кад примимо гол. Холандија је озбиљна екипа, са фудбалерима који играју на врхунском нивоу. Њихов заштитни знак је модеран и офанзиван фудбал, пресинг током свих 90 минута. Биће изутено захтјевно одговорити им, поготово физички. У квалификацијама немаш права на грешку, мораш да одговориш на дуеле и скок игру на најбољи могући начин. Морамо од почетка утакмице бити сконцентрисани и да искористимо сваки милиметар – додао је Косовић.

Офанзивни везњак је закључио да ће у наредна два дана бити најважније да се он и саиграчи што боље одморе и физички и психички пред нове велике напоре, као и да ће им у томе помоћи одлична атмосфера у репрезентацији.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 04:19