Tibo Kurtoa / -FOTO: EPA
23/08/2024 u 10:55 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Kurtoa neće da brani za Belgiju, dok je Tedesko selektor

Golman Real Madrida se oglasio putem društvenih mreža

Tibo Kurtoa, golman Real Madrida, ponovo je potvrdio svoju odluku da neće igrati za Belgiju sve dok je selektor Domeniko Tedesko.

Nije tajna da Kurtoa nije u dobrim odnosima sa selektorom, zbog čega je u posljednje dvije godine nastupio na samo dva meča za nacionalni tim.

Tedesko je jednom prilikom otkrio da je Kurtoa bio ljut što nakon povrede Kevina De Brujnea nije dobio kapitensku traku, već je ona data Romelu Lukaku.

Belgijanac se obratio javnosti jasnom porukom preko društvenih mreža.

- Nažalost, nakon incidenta sa selektorom i poslije dugog razmatranja, odlučio sam da se neću vraćati u belgijsku reprezentaciju sve dok je Tedesko selektor. U ovom slučaju prihvatam svoj dio odgovornosti. Međutim, gledajući u budućnost, moje neslaganje sa Tedeskom, narušila je moj odnos sa reprezentacijom. Čelnici Saveza sa kojima sam imao nekoliko razgovora prihvataju moj stav. Razlozi koji su me doveli do ove odluke su bolni, izvinjavam se ako sam razočarao neke navijače. Ubijeđen sam da je ovo najbolje za Belgiju, jer će ovim biti stavljen kraj svakoj daljoj diskusiji, a tim će moći da se koncentriše na postizanje ciljeva - izjavio je Kurtoa.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
22. septembar 2024 02:13