Ivan Ljubičić / - FOTO: EPA
26/09/2022 u 17:35 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ljubičić: Federer je privatno vrlo blesav i smiješan tip

Legendarni švajcarski teniser Rodžer Federer prije dva dana odigrao je na Lejver kup meč kojim je označio odlazak u penziju

Sada, kada se utisci polako sliježu, o Rodžeru je govorio njegov trener, legendarni Hrvat Ivan Ljubičić.

- Prvi put sam se susreo s Rodžerom dok smo obojica igrali na fjučersima, kad smo počinjali igrati na Turu. Ja sam imao 17, a on 15 godina. Rodžer je bio talentovan, emotivan klinac. Ali bolje smo se upoznali nešto kasnije, ranih 2000-ih. Obojica smo osvojili svoju prvu titulu 2001, kada je prvo on uzeo trofej u Milanu, a ja kasnije u Lionu. Već tada smo se zajedno šalili o tome.

A, kad smo kod šala, imam samo smiješna sjećanja na Rodžera, nemam puno ozbiljnih. Rodžer je privatno vrlo blesav i smiješan tip. Puno smo se zabavljali.

Ponekad je teško putovati po svijetu, najčešće bez porodice.  Ali s njim nikad nije bilo teško. Nikad se nisam osjećao kao da radim. Uvijek je bilo dobrih trenutaka. Sa svojim duhom uvijek se brinuo da uživamo s njim u društvu. Ponekad ste mogli vidjeti smiješne situacije s Rodžerom i u javnosti. Voli u šali da straši ljude tako da skoči pred njih. Nikad nije bilo dosadno s Rodžerom - rekao je Ljubičić.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 14:56