Luka Ivanušec / -FOTO: DNEVNIK.HR
25/08/2023 u 18:56 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Luka Ivanušec novi igrač Fejenorda

Dinamo od transfera igrača ovog ljeta zaradio više od 50 miliona eura

Šampion Hrvatske, Dinamo, napravio je još jedan veliki transfer. Doskorašnji fudbaler zagrebačkog tima Luka Ivanušec novi je vezista holandskog šampiona Fejenorda.

Ivanušec je potpisao ugovor na pet godina, a Dinamo od njegove prodaje zaradio 9,6 miliona eura, a imaće i 15 odsto od naredne prodaje 24-godišnjaka iz Varaždina. Samim tim, Dinamo je premašio zaradu od 50 miliona od transfera ovog ljeta.

Modri su prethodno u letnjem prelaznom roku prodači štopera Josip Šutala Ajaksu za 20,5 miliona i golmana Dominika Livakovića turskom Fenerbahčeu u transferu vrijednom 6,5 miliona. Pored toga, Dinamo je imao prihod i od transfera trojice bivših igrača "modrih" koji su ostvarili velike prodaje ovog leta. Dinamu je pripalo čak 13,4 miliona od prelaska štopera Joška Gvardiola iz Lajpciga u Mančester siti, a pripalo im je 600.000 eura, zbog toga što su prošli omladinsku školu Zagrepčana, od transfera Matea Kovačića iz Čelsija u Mančester siti i Lovra Majera koji je zamijenio Ren njemačkim Volfsburgom.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 02:51