Sadio Mane / EPA-EFE-CLEMENS BILAN
13/04/2023 u 13:23 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mane udario Sanea, uprava Bajerna ga otpisala

Incident se desio nakon meča protiv Mančester sitija

Sadio Mane je trebao da bude super pojačanje za Bajern, nakon što je Senegalac prošlog ljeta napustio Liverpul i preselio se u Minhen.

Deset mjeseci kasnije iskusni strijelac smatra se velikim promašajem bavarskog velikana, nakon što je njegova forma iznevjerila očekivanja, a Mane je šokirao sve u klubu svojim ponašanjem nakon što se otkrilo da je fizički napao saigrača Liroja Sanea nakon poraz od Mančester sitija.

Mane je udario Sanea i samo je reakcija saigrača spriječila još teži incident, ali ova glupost će skupo koštati Senegalca.

Informacije iz Njemačke govore da su se svi igrači Bajerna okrenuli protiv Manea, ocijenivši njegovo ponašanje nedopustivim.

Tomas Tuhel će imati pune ruke posla da popravi atmosferu u ekipi koja se bori za titulu u Njemačkoj, a velika je vjerovatnoća da će Mane sljedećih nekoliko utakmica biti "prikovan" za klupu.

Uprava tu neće stati, Senegalac će se suočiti i sa ozbiljnom novčanom kaznom, a njemački mediji najavljuju da se ozbiljno razmatra mogućnost da dobije "crveni karton" i napusti Bayern na kraju sezone.

Iskusni golgeter nije opravdao očekivanja, a sada kada negativno utiče na atmosferu u ekipi, Bavarci žele da ga prodaju i vrate velik dio uloženog novca (35 miliona eura).

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 08:51