Milan Mijatović / -FOTO: FK BUDUćNOST
30/06/2024 u 15:44 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Milan Mijatović: Vjerujem da će biti trofeja

Reprezentativni čuvar mreže Milan Mijatović nakon pet godina se vratio u Budućnost, klub koji mu je bio odskočna daska u karijeri

Od dolaska se nametnuo kao jedan od lidera, uklopio se u dobru atmosferu i jednostavno kao da nije ni odlazio.

-Lijepo je ponovo biti dio Budućnosti. Sam povratak znači da mi je u prethodnom mandatu bilo ugodno i da sam se osjećao odlično. Nedostajali su trofeji u mom prethodnom mandatu, jer smo osvojili samo jedan Kup za dvije sezone i vjerujem da će sada sve biti drugačije. Vjerujem da će biti trofeja – rekao je Milan Mijatović za klupski sajt.

U tri kontrolna meča ovog ljeta (Mornar, Maribor, Zaglebje), Mijatović je imao zavidnu minutažu.

-Ako uzmemo u obzir da smo umorni, što je normalno za ovaj dio priprema, mislim da sve to nije izgledalo nimalo loše. Naravno, moramo da popravimo određene stvari kako u defanzivi, tako i u ofanzivi, ali na pola smo priprema i ne sumnjam da ćemo izgledati mnogo bolje kada dođemo do svježine.

Podgoričani privode kraju pripreme u Sloveniji. Povratak je planiran za 2. jul, dan nakon utakmice sa Egnatijom, pa Mijatović samim tim završava svoje pete ili šeste pripreme u Sloveniji.

-Mislim da je osjećaj svih odličan, jer ovdje imamo sve što nam je potrebno. Mir, dobre terene, uslove, jake protivnike… Kada smo već kod utakmica, mislim da smo protiv Maribora odigrali bolje nego protiv Zaglebja, a razlog je jer smo bili svježiji. Međutim, u obje utakmice smo imali svoje šanse i iza nas su dobre provjere. I Egnatija će nam poslužiti da se uigramo i da pokušamo da prihvatimo zahtjeve koje traži šef, a poslužiće i šefu da vidi koliko može na koga da računa pred Evropu i prvenstvo – istakao je golman plavih.

Budućnost će 11. jula igrati prvi meč kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Mališeve.

-Dobili smo protivnika po želji, rivala sa kojim možemo da igramo, ali i sa kojim moramo da budemo oprezni. Nebitno je od kada dolaze protivnici, čim su u Evropi znači da imaju određeni kvalitet. Naše je da se dobro osvježimo, pripremimo, analiziramo protivnika ekipno i pojedinačno i da ozbiljno pristupimo utakmici. Samo sa takvim razmišljanjem možemo da se nadamo prolazu u naredni krug -istakao je na graju razgovora za klupski portal Milan Mijatović.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. jun 2024 15:44