Vladan Milojević / -FOTO: CRVENA ZVEZDA
30/09/2024 u 20:55 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Milojević: Moramo da budemo hrabri protiv Intera

Pred Crvenom zvezdom još jedna velika utakmica u Ligi šampiona

Premijera protiv Benfike kod kuće nije bila uspješna, a Crvenu zvezdu sjutra od 21 sat čeka i prvo ovosezonsko gostovanje u Ligi šampiona i okršaj sa moćnim Interom na "Đuzepe Meaci".

Još jedna velika utakmica za ekipu Vladana Milojevića, još jedna prilika da Zvezda pokaže da zaslužuje mjesto u eliti evropskog fudbala, iako je Inter apsolutni favorit u meču drugog kola novog formata Lige šampiona. O tome najbolje svjedoči činjenica da je prvak Italije na startu remizirao protiv Mančester sitija na "Etihadu" i da nije primio gol u reprizi finala iz 2023.

- Pričati o Interu, šampionu, koji je pretendent na Skudeto i ove godine... Siguran sam da im je i ove sezone cilj Liga šampiona. Imaju kvalitetne igrače na svim pozicijama. Inter je uspostavio sistem koji godinama igra - kazao je Milojević na konferenciji za novinare.

Pred Zvezdom je veliki izazov.

- Kada igrate protiv ovako velikih ekipa, morate da budete konstantni 90 minuta, da budete na visokom nivou discipline, da budete koncentrisani na ono što radite. Sama utakmica će biti takva. Ali što manje praznih hodova u igri… To su ekipe koje imaju svoj stil igre, mi moramo da izađemo hrabro, da napadnemo u zonama gdje možemo, da se branimo kada treba da se branimo. Moramo da budemo konstantni na ovakvim utakmicama, ne smiju da se dešavaju padovi, da kreneš loše, pa onda dobro. Na to treba da obratimo pažnju - dodao je Milojević.

Golman Omri Glazer će biti spreman i čuvaće mrežu Zvezde, a sa Dejanom Stankovićem koji je ostavio velki trag u Interu i koji je bio trener srpskog šampiona se Milojević nije čuo.

- Nisam se čuo sa Dekijem, sigurno, mislim da smo svi negdje zavoljeli Inter, puno navijača je tada imalo kada je Dejan igrao fenomenalno, fudbal života i znamo šta je osvojio, a uzeo je sve što se tiče Intera. Drago nam je zvezdašima što smo imali našeg predstavnika tu. Nisam se čuo za ovu utakmicu - zaključio je Milojević.

 

Inzagi: Utakmica puna zamki

Mada je Inter apsolutni favorit protiv Crvene zvezde, trener Simone Iznagi ne očekuje laku utakmicu. Naprotiv.

- Biće to utakmica puna zamki za nas, moramo da budemo spremni i da pokažemo kontinuitet dosadašnje igre. Koncentracija je vrlo važan element, i moramo da se borimo za naše principe. Zvezda ja počela 20. jula i imaju devet utakmica u prvenstvu, imaju odlične elemente igre tako da moramo da budemo vrlo pažljivi - kazao je Inzagi. - Dobro su utrenirani i imaju odlične igrače. Vidjeli smo njihove posljednje mečeve i dobro ih analizirali. Crvena zvezda je zdrav tim koji je jak u domaćoj ligi. Evropski mečevi su uvijek teški i moraćemo da budemo maksimalno pažljivi u procjenama opasnih situacija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
30. septembar 2024 20:59