Poraz u Lozani / -FOTO: FSCG
13/10/2023 u 21:01 h
D,P.D,P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Mlada selekcija Crne Gore izgubila u Lozani

Švajcarci slavili sa 4:2 i nanijeli prvi poraz izabranicima Nikole Rakojevića

Mlada fudbalska reprezentacija Crne Gore doživjela je prvi poraz u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Tim trenera Nikole Rakojevića izgubio je u Lozani od Švajcarske sa 2:4, u meču kojem su odigrali loše prvo poluvrijeme i primili tri gola.

Domaći su iz prve prave prilike poveli. Igrao se 22. minut kada je Rider pogodio mrežu „crvenih“, a samo dva minuta kasnije Filiger je duplirao prednost. Tračak nade našoj selekciji da može do povoljnog rezultata donio je Vasilije Adžić u 29. minutu. Iskoristio je asistenciju Janjića i pogodio mrežu Švajcaraca za 2:1. Međutim, samo minut kasnije ponovo je bilo dva razlike za domaćina. Matoši je iskoristio slabo postavljanje odbrane i sa 12-13 metara pogodio za 3:1.

Na samom početku drugog dijela Crna Gora je imala dvije prilike preko Dušana Vukovića, nije ih iskoristila, a onda je ubrzo stigla kazna. Rajder je u 58. minutu svojim drugim golom otklonio sve dileme oko pobjednika ovog susreta. Do kraja meča, „crveni“ su uspjeli da smanje prednost i poraz učine pristojnijim. Na asistenciju Balše Toškovića, precizan je bio Dejan Perović.

Crna Gora kvalifikacije nastavlja u utorak gostovanjem Albaniji.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 13:43