Alvaro Morata / EPA-EFE-FOTO> EPA/RODRIGO JIMENEZ
13/06/2024 u 11:07 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Morata ljut na čelnike Atletiko Madrida: Izgleda nisam prioritet kluba

Napadač nezadovoljan jer uprava pregovara sa igračima koji pokrivaju njegovu poziciju

Alvaro Morata je spreman da napusti Atletiko Madrid nakon što je javno izrazio nezadovoljstvo nedostatkom komunikacije sa svojim klubom.

Iskusnom napadaču je ostala još godinu dana ugovora, ali je, prema posljednjim izjavama, spreman da ovog ljeta napusti !Vandu Metropolitano".

- Čitao sam iz medija da Atletiko želi da potpiše nove napadače, pregovaraju sa osam različitih igrača. Biću jasan, ja izgleda nisam prioritet kluba. I nisam takav čovjek, da mogu da ostanem, da ne igram, da ne budem prioritet. Napuniću 32 godine u oktobru, ja još imam vremena da igram, ako ne u Atletiku onda sigurno negdje drugdje - rekao je Morata za „El Larguero“.

Ima nekoliko ponuda klubova iz Španije, ali je iskusni strijelac najavio da će se vjerovatno ponovo preseliti u inostranstvo, nakon što je prethodno imao uspješne avanture u Juventusu i Čelsiju.

- Najlakše će biti napustiti Španiju i igrati u inostranstvu. Čak ni moja djeca ne razumiju kritike koje dobijam kada igram u La Ligi. Želim da budem jasan, nemam apsolutno nikakav problem sa trenerom Simeoneom. Nažalost, ne znam da li sam dio njegovih planova, planova kluba - objasnio je Morata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
25. jun 2024 16:17