Едис Мулалић / - Фото: ДАН
15/07/2021 u 23:52 h
Marko StojanovićMarko Stojanović
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Мулалић: Побиједила је искуснија, не боља екипа

Пресудила jе чињеница да Дрита четири од последњих пет сезона наступа у европским такмичењима, док jе моjим момцима ово први излазак на међународну сцену, истакао је Едис Мулалић

Прва европска епизода Дечића траjала jе само два меча.

Ипак, шеф стручног штаба клуба из Тузи, Едис Мулалић након мечева првог кола Лиге конференциjа са Дритом ниjе има што да замjери своjим момцима.

По риjечима босанскохерцеговачког стручњака оба тима су пружила добре партиjе, с обзиром да jе старт сезоне.

На краjу jе пресудило искуство Дрите.

- Остаjе жал jер су екипе изjедначеног квалитета. Пресудила jе чињеница да Дрита четири од последњих пет сезона наступа у европским такмичењима, док jе моjим момцима ово први излазак на међународну сцену - казао jе након меча Мулалић.

Дечић jе у Подгорици много боље одиграо у другом полувремену.

- То jе управо оно што сам причао. Као да смо са дозом страха ушли у утакмицу. Много боље смо заиграли након одмора, али су опет пресудиле те ситнице и неискуство. Из ситуациjе гдjе ми треба да постигнемо гол, примили смо га из прекида, гдjе смо дозволили противнику да нас надскочи у петерцу и затресе мрежу. Рекао сам одмах момцима у свлачионици да подигну главе, немамо за чим да жалимо. Прошла jе искусниjа екипа, а не боља. За нас jе ово велико искуство. Приjе двиjе године се клуб борио да не испадне у Трећу лигу, наjнижи ранг такмичења у Црноj Гори, а сада смо били у ситуациjи да се боримо за друго коло европског такмичења - додао jе Мулалић.

На констатациjу да ниjе могао да рачуна на Џонатана Дрешаjа и Матију Божановића, шеф струке клуба из наjмлађе црногорске општине jе рекао.

- Недостаjали су обоjица. Матиjа jе фудбалер коjи интензивно трчи, свих 90 минута. Момак, трећи пут од финала купа против Будућности ломи нос. То су стварно невјероватни пехови, сада размишљамо како да га оспособимо за почетак домаћег такмичења. Мораћемо да правимо неке маске за њега. Иза Ђаниjа jе такође одлична сезона. Међутим, момци коjи су их замиjенили одлично су одрадили посао. 

Тузани се сада окрећу обавезама у првенству. 

- То jе оно од чега jедемо хлеб. Нама jе то приоритет. Учинићемо све да се што болjе припремимо - закључио jе Едис Мулалић

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 23:09