Žoze Murinjo / -FOTO: ROMAPRESS.NET
23/06/2023 u 15:12 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Murinjo podnio ostavku u UEFA Fudbalskom odboru

Odluku je Portugalac donio nakon što ga je UEFA kaznila sa četiri meča suspenzije

Žoze Murinjo napustiće Fudbalski odbor UEFA.

Portugalski trener je pismom obavijestio Zvonimira Bobana, a odluku je donio nakon što ga je UEFA kaznila sa četiri meča suspenzije zbog uvreda izrečenih sudiji Entoniju Tejloru posle finala Lige Evrope.

- Dragi gospodine Boban, hvala vam na pozivu da postanem član Fudbalskog odbora UEFA. Sa žaljenjem moram da vas obavijestim da ovoga trenutka podnosim ostavku. Više nisu na snazi uslovi u koje sam čvrsto vjerovao kada sam se odboru pridružio i osjećam obavezu da donesem ovakvu odluku. Najljepše vas molim da moju odluku prenesete predsjedniku UEFA Aleksandru Čeferinu - poručio je Murinjo u pismu o svojoj ostavci.

Osnivanje Fudbalskog odbora bila je ideja upravo Zvonimira Bobana i sudije Roberta Rosetija, a želja je bila da se okupe bivši i aktivni igrači i treneri koji će svojim idejama pomoći napretku fudbala.

Posle poraza Rome od Sevilje u finalu Lige Evrope, Murinjo je na parkingu čekao sudiju Tejlora i uputio mu niz uvreda i psovki, a potom ga je UEFA sankcionisala sa četiri meča van klupe svog tima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
ТАГОВИ
ŽOZE MURINJO
14. maj 2024 18:09