Bijelo Polje domaćin u nedjelju / -FOTO: TEGBAL SAVEZ CRNE GORE
22/04/2024 u 10:29 h
Todor BrajkovićTodor Brajković
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najbolji tegbalisti u nedjelju u Nikoljcu

Posljednji turnir „zimske turneje“ Crnogorske tegbal lige održaće se u Bijelom Polju

Nakon uzbudljivih turnira u Podgorici i Herceg Novom "zimska turneja" Lob bet Montenegrin Tegbal lige biće zaključena u Bijelom Polju, u nedjelju 28. aprila.

Najava sezone na otvorenom biće turnir u SC "Nikoljac", u kom će se nadmetati najbolji crnogorski tekeri u pojedinačnoj, kao i u konkurenciji parova.

Najbliži prvoj "zimskoj kruni" su Kurjaci, koji su osvojili dosadašnja dva turnira, a bjelopoljski sastav "Borac", inspirisan domaćim ambijentom, biće jedan od izazivača najboljeg tegbal para Crne Gore.

-Zadovoljstvo mi je što će se treći turnir Crnogorske tegbal lige odigrati u Bijelom Polju. Sigurno je da ćemo, moj partner u dublu Dino Hasanović i ja, imati motiv više da pred domaćom publikom ostvarimo što bolji rezultat. Iskoristio bih ovu priliku da se zahvalim ljudima iz Tegbal saveza koji rade izuzetne stvari na promociji ovog sporta i koji su za kratko vrijeme stvorili odlične uslove širom Crne Gore za bavljenje tegbal sportom. Takođe, pozvao bih publiku da dođe u što većem broju kako bi se upoznala sa ovim sportom koji je u ekspanziji i koja bi nam bila vjetar u leđa u borbi za što bolji plasman, kazao je bjelopoljski teker Samir Fetić.

Opština Bijelo Polje i Centar za sport i rekreaciju Bijelo Polje od samog početka podržavaju razvoj tegbala kao urbanog sporta, koji posebno privlači mlade sportiste i rekreativce.

-Drago mi je da urbani sportovi kao što je tegbal sve više privlače mlade, i da ovaj sport postaje sve popularniji. Takođe, zadovoljstvo nam je da već nekoliko godina u nizu imamo priliku da budemo stanica tegbal karavana, a uvjeren sam da će ovaj turnir zainteresovati i naše mlade i da ćemo imati učešće ekipa iz Bijelog Polja, istakao je Marko Maslovarić, direktor Centra za sport i rekreaciju.

Svi zainteresovani takmičari rođeni 2008. godine i stariji, mogu se prijaviti za učešće na završnom turniru u dvoranskim uslovima putem Instagram stranice teqball.mne, a već od maja kreće ljetnja sezona i tegbal takmičenje na najatraktivnijim lokacijama širom Crne Gore.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 05:31