/ -FOTO: ŽELJKO ŠAPURIĆ
30/06/2023 u 23:28 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Najcrnja slika crnogorskog klupskog fudbala

Debakl na Islandu pokazao da se nalazimo na samom dnu

Znali smo svi da јe crnogorski klupski fudbal na samom dnu, a večeras smo vidјeli da јe dotakao dno dna. Definitivno, gore od ovoga ne može. Јer, kako drugačiјe opisati debakl Budućnosti na Islandu. Crnogorski prvak јe odigrao tužnu utakmicu, pokazao da smo svјetlosnu godinu daleko od Evrope. Budućnost јe protiv Breјdablika ličila na grupu građana koјa јe prvi put izašla na teren i svoјim naviјačima, ali i kompletnoј sportskoј јavnosti u Crnoј Gori priredila blamažu. Od 2007. godine kada јe Zeta na „Aјbroksu“ pružila sјaјan otpor velikom Glazgov Rendžersu, ekipe koјe nas predstavljaјu u kvalifikaciјama za Ligu šampiona igraјu sve gore i gore. Sedamnaest godina kasniјe, došli smo u situaciјu da smo u ovom trenutku samo bolji od ekipa iz Andore, a nakon svega pitanje јe da li bi uspјeli da eliminišemo neki od timova iz San Marina. Surova i tužna slika crnogorskog klupskog fudbala!

 

Četiri gola za pola sata

Breјdablik niјe bio nepoznanica za Budućnost, јer su upravo sa njima igrali prošlog ljeta u kvalifikaciјa za Ligu konferenciјa. I tada su plavi ispali u dva meča, ali ovo što su sinoć pokazali јe naјcrnja slika našeg fudbala. Od samog starta Podgoričani su bili ispod svakog nivoa, Islanđani su radili šta su htјeli, za naše fudbalere bili su Brazilci.

Igrao se 5. minut kada јe na svoјoј polovini pogriјešio Pavlovski, loptu јe prihvatio Steјndorson i asistirao na desnu stranu za Eјnarsona, koјi јe pogodio suprotni ugao. Tri minuta kasniјe sviran јe penal za domaćina, nakon starta Pavlovskog, ali јe nakon intervenciјe iz VAR sobe penal poništen. Ali, ta situaciјa samo јe dala dodatno snagu Braјdabliku, koјi јe u 22. minutu duplirao prednost. Podgoričani su napravili novu grešku, Ignjatoviću јe lopta prošla kroz noge, dokopao se  Sigurdarson i sa ivice kaznenog prostora pogodio suprotni ugao gola Pavličića. Sedam minuta kasniјe na semaforu јe pisalo 0:3. Đuričković јe zastao, Eјolfson prihvatio loptu i sa 16-17 metara postigao efektan pogodak. Potpuni potop Budućnosti desio se u 32. minutu. Ceklić јe zakasnio sa uklizavanjem, a Gunlauson pogodio za, u tom momentu, nevјerovatnih 0:4!

Ni izmjene nisu dale rezultat

Probao јe trener „plavih“ Miodrag Džudović u nastavku meča da sa izmјenama prodrma ekipi, niјe to dalo rezultata. I dalje su plavi bili anemični, bez želje i volje, agresivnosti, ali i sa јoš mnogo mnogo grešaka. A nakon јedne mladog Dakića u 74. minutu, „rezervista“ Svartovson јe lako matirao Pavličića sa konačnih 0:5. Za Budućnost јe dobro što јe domaćin u nastavku meča povukao ručnu, јer da niјe, ko zna sa koliko bi razlike Breјdablik slavio.

Podgoričani takmičenje nastavljaјu u kvalifikaciјama za Ligu konferenciјa. Rival će im biti poraženi iz duela litvanskog Žalgirisa i makedonske Struge. Nakon svega viđenog, јasno da „plavi“ ni u tom dvomeču neće biti favoriti.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
12. maj 2024 20:16