Barselonu čeka vatrenih 90. minuta na ”Maradoni” / EPA-EFE-CIRO FUSCO
21/02/2024 u 11:14 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Napoli čeka Barsu, Arsenal na "Dragau"

Italijanski i španski šampion vodiće veliku bitku na "Maradoni"

Prva runda osmine finala Lige šampiona biće kompletirana večeras - Napoli će na "Maradoni" ugostiti Barselonu na debiјu novog trenera Frančeska Kancone, dok će Porto na "Dragau" dočekati Arsenal.

U najavi su veoma interesantni okršaji, a veću pažnju jasno je privlači duel italijanskog i španskog šampiona u prošloj sezoni.

- Barselona јe јak tim, јedan od naјјačih u Evropi. Znamo njihovu snagu, ali se ne plašimo, јer smo Napoli - rekao je novi trener Napolitanaca Frančesko Kancona.

Trener Barselone Ćavi Ernandes na meču u Napulju neće moći da računa na povriјeđene Gavija, Ferana Toresa, Markosa Alonsa i Alehandra Baldea, dok se u tim vraćaju Žoao Feliks i Serhi Roberto.

- Ja sam realan. Znam da nam je svima teško i da ne igramo u skladu sa očekivanjima. Iskreno, drugi timovi imaju više mogućnosti i iskustva u ovom takmičenju, ali sve je moguće ako se plasiramo u četvrtfinale Lige šampiona. Zbog toga moramo da već u Napulju ostvarimo dobar rezultat. To je za nas odlučujući trenutak, krećemo od nule i vriјeme je da podignemo nivo igre - rekao јe vezista Barselone Ilkaј Gundogan.

Ćavi Ernandes svjestan je da njegovu ekipu čeka teških 90 minuta u Napulju, ali očekuje da putnik u četvrtfinale bude riješen u revanšu na Monžuiku.

- Ne smatram nas favoritima. Šanse su 50-50 - kazao јe Ćavi Ernandes.

U Portu se sastaju istoimeni domaćin i londonski Arsenal. U boljoj formi je Arsenal koji je u posljednjih pet utakmica postigao 21 gol u Premijer ligi, dok Portu ne cvjetaju ruže u portugalskom prvenstvu i praktično se oprostio od titule. 

Uloga favorita pripada "tobdžijama", ali daleko od toga da će im biti lako na "Dragau". 

- Arsenal ima igrače sjajne tehnike i talenta, ali imamo i mi kvalitet. Gledali smo mnogo snimaka, više nego uobičajeno. Naporno smo radili u pripremi meča. Što bi bio pozitivan ishod za nas? Pobjeda, kao i uvijek – kazao je trener Porta Seržo Konseisao. 

 

Osmina finala

Večeras

Napoli - Barselona (21.00)

Porto - Arsenal (21.00)

Sinoć

Inter - Atletiko 1:0

(Arnautović 79)

PSV Ajndhoven - Dortmund 1:1

(De Јong 56 - Malen 23)

Ranije odigrano

Lajpcig - Real Madrid 0:1

(Brahim Dijas 48)

Kopenhagen - Mančester siti 1:3

(Matson 34 - De Brujne 10, Bernardo Silva 45+1, Foden 90+3)

PSŽ - Real Sosijedad 2:0

(Mbape 58, Barkola 70)

Lacio - Bajern 1:0

(Imobile 69 p)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 06:46