Romelu Lukaku predvodio Napoli do trijumfa / -FOTO: EPA
04/10/2024 u 20:48 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Napoli nadigrao Komo i osigurao ostanak na vrhu

Peta pobjeda tima Antonea Kontea koji u dobrom raspoloženju ide na reprezentativnu pauzu. Preokret Verone

Smjenjivale su se ekipe u prvih šest kola Serije A na vrhu, ali nakon sedme koja je večeras otvorena u Napulju pobjedom Napolija nad Komom (3:1) taj trend neće biti nastavljen. Na vrhu će ostati tim Antonia Kontea.

Predvođen raspoloženim za igru Romeluom Lukakuom, koji je postigao gol i bio dvostruki asistent Napoli je vezao drugu pobjedu na "Maradoni", ukupno petu u sezoni i umakao Juventusu četiri boda, s tim da "Stara dama" tek treba da odigra svoj meč protiv Kaljarija u nedjelju.

U svakom slučaju, Napolitanaci u dobrom rasploženju idu na pauzu. Golove protiv Koma postigli su Mektominej u 26. sekundi, Lukaku u 53. iz penala i David Neres u 86. minutu. Gol za Komo koji je nakon dva vezana trijumfa položio oružje postigao je Gabrijel Strefeca u 43. minutu.

U drugom susretu, Verona je okrenula Veneciju i ostvarila treću pobjedu (2:1), te ujedno prekinula seriju od tri poraza. 

Već u 3. minutu gosti su stigli do prednosti preko Oristanija, da bi Tengšted samo šest minuta kasnije izjednačio rezultat na 1:1. 

Na naredni se čekalo sve do samog finiša, odnosno do 81. minuta kada je postignut autogol. Danko Lazović je izveo korner sa lijeve strane, Kastanjos na drugoj stativi glavom šutirao u bliži ugao, a golman Venecije Joronen slabo intervenisoa i unio loptu u mrežu. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
ТАГОВИ
SERIA AFC NAPOLI
04. oktobar 2024 23:06