Sergej Jakirović / EPA-EFE-ANNA SZILAGYI
18/09/2024 u 10:34 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Navijači Dinama traže smjenu trenera; Jakirović: Radim posao najbolje što mogu

Nakon najtežeg poraza u istoriji uprava "modrih" na potezu

Iza fudbalera zagrebačkog Dinama je nekoliko košmarnih dana. Nakon minimalnog poraza od Hajduka na Maksimiru uslijedio je debakl u Minhenu. Najteži poraz "modrih" u istoriji. Bajern je mrežu Dinama na startu nove ere Lige šampiona tresao čak devet puta (9:2), a mogao je da postigne još nekoliko golova.

Jasno, nakon poniženja na "Alijanc areni" navijači Dinama su bijesni i traže smjenu trenera Sergeja Jakirovića.

- Izvinjavam se svima kojima Dinamo nešto znači. Teško veče. Okreneš se i već je zicer ili gol, jako nam je bilo teško da pariramo Bajernu, jer su svijet za sebe. Pokušali smo, drago mi je zbog reakcije igrača nakon poluvremena, dokazali su u tim minutima da ih možemo ugroziti, a onda smo počeli da jurcamo i trčimo po terenu za njima, kao da smo pomislili da im možemo parirati i da možemo sa njima da se nadigravamo. Ljudi su jednostavno brži, nismo uspjeli ništa da odbranimo. Kad bi se i nešto odbranilo, ta lopta bi opet završila kod njih, razigraju, predriblaju, nismo mogli bolje da pariramo. Previsok nivo za nas i dobra lekcija za dati još više i jače. Moramo još mnogo da radimo da bismo napravili iskorak. Ne znam je li to kolika razlika, ali ovo je težak poraz - izjavio je Jakirović.

Dodao je Jakirović da uprkos debaklu ima podršku igrača, da treba izvući pouke i da je spreman da sa njima da ide dalje, ali navijači mu istorijsku blamažu u Minhenu ne mogu oprostiti i traže njegovu ostavku.

- To nije pitanje za mene. Ja sam stvarno prošao sito i rešeto, svjestan sam nekih stvari, neka udare slobodno po meni, ali radim posao najbolje što mogu. Kad vidim da me ekipa ne prati, sam ću to riješiti. Ali takav utisak nemam.

Uprava je na potezu.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. septembar 2024 10:49