Srđan Nikić / -FOTO: FK BUDUćNOST
23/07/2024 u 19:16 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Nikić: Želimo da napravimo aktivan rezultat pred revanš

Pomoćni trener Budućnosti uvjeren je da će ekipa na pravi način odgovoriti izazovu u Sofiji

Sa koferima optimizma, Budućnost sjutra jutarnjim čarterom "leti" za Sofiju, gdje je u četvrtak očekuje prvi meč 2. kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv bugarskog CSKA 1948.

Na stadionu "Vasil Levski" u vrijeme odigravanja utakmice (19.30) "plavi" će trenirati, a pomoćni trener Srđan Nikić uvjeren je da će ekipa na pravi način odgovoriti izazovu i ostvariti aktivan rezultat pred revanš 1. avgusta pod Goricom u 21.00 sat.

- Želimo da napravimo aktivan rezultat pred revanš koji igramo pred našom sjajnom publikom. Atmosfera na posljednjoj utakmici je bila fenomenalna, imamo ogromnu želju da nešto slično ponovo doživimo i da svi zajedno jurimo prolaz dalje - poručio je prvi saradnik šefa stručnog štaba Ivana Brnovića i nekadašnji napadač Budućnosti.

Stručni štab, u kome su pored iskusnog Nikića i prvog trenera Brnovića, još Ivan Delić, Mihailo Tomković, trener golmana Veljko Bajković i kondicioni trener Milivoje Grbović, je skautirao narednog rivala na svim mogućim poljima – svako iz svog ugla.

Utisak je, čini se, jasan...

- Igramo protiv protivnika koji je sigurno jači od prethodnog, igra ozbiljniju ligu i izgleda ozbiljnije, ali u suštini igra slično – jača strana mu je defanziva. To je pokazala i prva utakmica u bugarskom šampionatu (Černo More – CSKA 1948 0:0), a ta čvrstina pozadi ih je krasila i tokom cijele prethodne sezone", govori Nikić, pa izdvaja dva imena...

- Igra ekipe CSKA 1948 dosta zavisi od bočnog igrača Kirilova koji je i kapiten, kao i od Brazilca Talisa.

Bugari su na papiru favoriti, ali "plavo – bijela" želja može da promijeni tu činjenicu...

- Igrači su svjesni da im se ukazala šansa da naprave iskorak u Evropi, jer svi znamo da je bilo razočaranja u bliskoj prošlosti. Mislim da su tu želju demonstrirali protiv Mališeve pod Goricom, pokazali su koliko su stabilni, kakva je hemija među njima i da mogu mnogo kada svaki prvotimac pruži sve od sebe. Kolektivna igra, volja, želja, motiv, požrtvovanje... To je naša šansa u Bugarskoj, uz konstantno razmišljanje da imamo revanš kod kuće, gdje uz pomoć publike možemo mnogo.

U revanšu protiv Mališeve pod Goricom – Budućnost je igrala, publika navijala i "gurala" plave, najvatreniji navijači diktirali ritam...

- Ta pobjeda, rezultat i atmosfera su uticali na samopouzdanje ekipe. Budućnost je veliki klub i kada si dio tog sistema, normalno je da budeš pod pritiskom, osjećali smo ga prije utakmice, ali mislim da su igrači odgovorili na fenomenalan način, izborili se i dominantno pobijedili - jasan je Nikić, koji se nadovezuje... - Vjerujem da će efekat tog preokreta i prolaska dalje biti vidljiv u dvomeču sa CSKA, jer hemiju, zajedništvo i atmosferu u svlačionici prave rezultati. Kada imate rezultat, sve ide kako treba, a kada ga nemate – ekipa počne da sumnja u sopstvene mogućnosti. Probili smo tu barijeru, ne smijemo da sumnjamo u sebe, znamo da imamo kvalitet, ali u isto vrijeme treba da budemo mirni, staloženi i puni respekta prema protivniku. CSKA je favorit, ali imamo šansu da napravimo aktivan rezultat i u revanšu prođemo dalje.

"Plavi" će u Sofiji imati pomoć najvatrenijih pristalica "Varvara", dok CSKA 1948 Sofija nema veliki broj navijača, jer je većina ostala da navija za CSKA Sofiju.

- Kakva god da bude atmosfera, na nama je da budemo koncnetrisani od prvog do posljednjeg trenutka. Kada smo igrali u Podujevu, atmosfera je bila pozorišna, igrači nisu imali pritisak sa tribina, a odigrali smo loše... Nadam se da više nikada nećemo ponoviti slično izdanje - poručio je Srđan Nikić, koji je poentirao...

- Imamo naš cilj, imaćemo navijače uz nas, želimo da imamo aktivan rezultat u revanšu, gdje će nas publika, siguran sam, ponovo ispratiti na pravi način. Odavno atmosfera pod Goricom nije bila lijepa kao prethodnog četvrtka, i zapad i sjever su nam davali vjetar u leđa, osjećali smo jedinstvo i imamo motiv da se sve to ponovi.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
08. septembar 2024 02:41