Mark Guju imao debi iz snova / -FOTO: EPA
23/10/2023 u 16:02 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Novi dragulj iz La Masije

Mark Guju imao debi iz snova za Barselonu

Barselona je lansirala još jednog golobradog momka iz La Masije - Mark Guju je imao debi iz snova na Monžuiku, jer su mu bile potrebne samo 33 sekunde na terenu da zatrese mrežu i donese pobjedu svom timu protiv Atletik Bilbaa.

Trener Ćavi Ernandez je vjerovao u njega i napravio pravi potez. Guju koji ima samo 17 godina je još jedan u nizu mladih igrača Barse koji su zablistali, posle Alehandrea Baldea, Lamina Jamala i Fermina Lopesa. Ranije su se u visine već vinuli Pedri i Gavi.

- Rekao sam mu da će imati jednu šansu, da bude spreman. I bio je. Imao je jednu priliku i postigao je gol. Uvijek se trudimo da budemo pozitivni sa našim igračima, da im ulijemo samopouzdanje. On ima samo 17 godina, a vidio sam da je spreman - rekao je trener Barselone Ćavi Ernandez.

Mark Guju je danas na svim naslovnicama sportskih medija u Španiji. Barselona ima u budućnosti na koga da se osloni.

- Jedna je razlika između moje i ove generacije, oni žele da igraju, nemaju straha. Vidim im to na licima kad ih pitamo da igraju za prvi tim. Spremni su, takav im je karakter, hrabri su - dodao je Ćavi.

Sportski direktor Barselone Deko je Gujua, još dok je radio kao fudbalski menadžer uvrstio na spisak najtalentovanijih "devetki" planete.

Guju je novi dragulj Barselone iz La Masije.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
28. septembar 2024 03:32