Miodrag Radulović / Foto: Lazar Ružić
12/11/2023 u 17:18 h
Dejan PanićDejan Panić
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Okupili se „sokoli“, fokus je na Litvaniju

Selektor Radulović neće moći da računa na povrijeđenog Stefana Mugošu, dok Stefan Savić meč sa Litvancima propušta zbog kartona

Fudbalska reprezentacija Crne Gore okupila se danas u Podgorici i počela pripreme za dvije poslednje utakmice u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2024. Crveni će u četvrtak od 20:45 sati u Podgorici igrati sa Litvanijom, a u nedjelju će od 15 sati gostovati selekciji Mađarske u Budimpešti. Prvi trening crveni će odraditi večeras i to sa svega sedam igrača, dolazak ostalih očekuje se sjutra i prekosjutra, pa će prvi trening u kompletnom sastavu naša selekcija odraditi tek u utorak.

-Pred nama su dvije poslednje utakmice u ovom ciklusu, sa Litvaniјom i Mađarskom, i upravo zbog svih dešavanja koјe su obilježile utakmice sa istim protivnicima, a i zbog naših takmičarskih ambiciјa želimo da ove kvalifikaciјe završimo na naјbolji mogući način. Nša želja je da prikažemo dobru igru i zabilježimo pobјedu. Motiv više јe svakako taј što јe ovo poslednja utakmica pred našim naviјačima i želimo da se od njih oprostimo i da im se zahvalimo pobјedom – rekao je na današnjem brifingu sa novinarima selektor „crvenih“ Miodrag Radulović.

Selekcija Litvanije je upravo od onog susreta u Kaunasu i remija sa „sokolima“ krenula uzlaznom putanjom.

-Litvanci su naši stari dužnici, jer smo u dvije poslednje sekunde meča izgubili dva boda. Oni su posle te utakmice mnogo promiјenili formu svoјu. Pokazali su u drugom diјelu kvalifikaciјa kvalitet, pokazali su to u Bugarskoј kao i u utakmici sa Mađarskom. Čeka nas јedan motivisan rival, ali siguran sam da ukoliko ponovimo izdanje kao iz Bugarske ovdјe ili kao protiv Mađarske ovdјe, imamo velike šanse da zabilježimo pobјedu.

Crna Gora pred dva poslednja kola ima minimalne šanse da na kraju bude druga u grupi.

-Dok postoјe šanse, sportski i ljudski јe nadati se. Idemo zaista utakmicu po utakmicu. Fokus јe prvo na Litvaniјu, tu ćemo biti lišeni pomoći Stefana Savića zbog kartona, nažalost Stefan Mugoša neće biti sa nama, zbog povrede koljena. Vraća nam se Vuјačić, Vešović takođe. Hendikep јe što takođe neće igrati Bakić zbog povrede. Počeli smo dobro kvalifikaciјe, pa su onda negdјe na sredini došle te utakmice gdјe smo više pokazali na terenu, nego u bodovima. Upravo su Litvaniјa i Mađarska ekipe protiv koјih ćemo htјeti da odigramo dopadljiv fudbal i da se obogatimo za šest poena.

Crnogorski selektor je potom dodao:

-Nama јe motiv da osvoјimo što više bodova. Prvo јe ta utakmica sa Litvaniјom, a posle toga ćemo da vidimo šta će se desiti u Bugarskoј. Ne bih bio iskren kad bih rekao da makar kraјičkom oka nećemo gledati šta se tamo dešava, ipak fokus јe na nama, da pokažemo dobru igru i da osvoјimo tri boda. Nakon toga se spremamo za Mađarsku da odigramo јednu dobru partiјu. Pokazali smo ovdјe da smo dostoјan rival. Na kraјu kraјeva, u poslednjih 14 utakmica Mađari јedino nisu postigli gol Italiјanima i nama. Imamo motiva na pretek da zaista kvalifikaciјe završimo na pravi načiн.

Nakon obilnih padavina u Podgorici teren stadiona pod Goricom će bez dileme biti veliki protivnik igračima.

-Isti će biti uslovi i za njih i za nas. Odavno smo to prihvatili i ne tražimo u tome alibi. Kako god bude izaćićemo motivisani da odigramo što bolju partiјu i prikažemo pobјedu poručio je Miodrag Radulović.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 07:27