Šarkić na današnjem treningu na Zlatiboru / -FOTO: FK BUDUćNOST
05/09/2024 u 16:56 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Oliver Šarkić: Uvijek sam znao samo za Budućnost

- Matija je na posljednjoj utakmici protiv Belgije nosio broj 13, zato je to bio moj izbor. Taj broj ima najveće značenje za mene. Život nikada neće biti isti kao prije, ali tu bol mogu da koristim kao motivaciju, jer znam da me moj brat blizanac gleda odozgo i sve radim sa njim u mislima - emotivan je bio nakon treninga Šarkić.

Fudbaleri Budućnosti su u super raspoloženju "zatvorili" treći dan na mini pripremama na Zlatiboru odradivši treći trening - nakon jučerašnjeg zahtjevnog, danas je uslijedio nešto laganiji - pred prijateljski okršaj sa ekipom Mladost Lučani, koji je na programu sjutra (petak) u 17.30 sati.

Ekipi boravak na srpskoj planinskoj ljepotici godi, osmjesi sa treninga to govore, druženje na terenu i van njega to potvrđuje, a na sve to se nadovezuje kvalitetan rad.

Doduše, u okrnjenom sastavu zbog nedostatka reprezentativaca, ali u klubu su izuzetno ponosni što je 12 momaka dobilo reprezentativne pozive za septembarski termin.

Zato je sa "plavima" tu Oliver Šarkić, momak koji je odrastao daleko od Crne Gore, ali je prošao sve mlađe selekcije naše reprezentacije i koji bi svojim kvalitetom u skorijoj budućnosti mogao da zavrijedi poziv za A selekciju.

Sam je svjestan da se to zaslužuje na terenu, a nakon ljetošnje malo duže pauze, zna da sve preduslove u klubu kao što je Budućnost – ima. Da bude bolji…

- Od prvog dana su me svi prihvatili na najbolji mogući način, prezadovoljan sam kakva je ekipa. Imamo sjajnu grupu u svlačionici, a to se potvrđuje na ovim pripremama na Zlatiboru uprkos tome što nismo kompletni. Vjerujem da će nam boravak ovdje prijati, meni sigurno hoće da još malo dođem do daha - kaže za klupski sajt 27-godišnji plejmejker, koji po potrebi može da igra i špica i krilo.

Upisao je pet nastupa u dresu za koji je porodično i emotivno vezan.

Postao je treći Šarkić u Budućnosti – Oliverov đed Alija Aljo Šarkić je bio fudbaler i direktor "plavih", a otac Bojan Šarkić predsjednik kluba u razdoblju od 2013. do 2015. godine.

- Uvijek sam znao samo za Budućnost, u kući su se uvijek gledale velike utakmice, pa i neke manje kada bi bilo prenosa, navijalo se za Budućnost… A prvi put na stadionu će mi ostati urezan u pamćenje za cijeli život: igrali smo protiv Hajduka pod Goricom, imao sam devet godina. Možete samo da zamisliti kakav je doživljaj djetetu od devet godina da se nađe u onoj sjajnoj atmosferi. Poseban je doživljaj bio kada je Šćepanović postigao gol za 1:1, bila je to mala majstorija, sjećate se - sigurno - govori Šarkić, pa se nadovezuje…

- Pet – šest godina kasnije sam trenirao nekoliko puta sa kadetima kada smo došli na odmor u Podgoricu, kući imamo dresove koji su stari i preko 20 godina, tako da je izbor bio lak kada je Budućnost pozvala da joj se pridružim.

Povreda, gubitak brata blizanca, pa povreda manjeg inteziteta po dolasku među "plave" – nije bilo lako Oliveru ovog ljeta, ali je kao pravi sportista i momak nastavio dalje, a fudbal mu vraća osmijeh na lice…

- Zbog svega što se desilo, odlučio sam da ne žurim sa povratkom. Sada sam spreman i zdrav, želim da se pokažem i navijačima i javnosti u pravom svijetlu. Motiva imam na pretek, a sljedeća najveća želja mi je da se konačno vratimo na naš stadion, jer zna se gdje je dom Budućnosti.

Gdje god je igrao od malena, pa do seniora – Anderleht, Benfika, Fafe, Lids, Barakaldo, Burton, Blekpul, Mansfild, Pakhtakor, Dečić, reprezentacija – uvijek je nosio broj na dresu koji označava majstora.

Ljetos kada je došao je imao samo jednu želju: plavo – bijeli broj 13! Svi su u klubu odmah znali zbog čega, a golman Ljubomir Đurović mu ga je bez pogovora predao.

- Matija je na posljednjoj utakmici protiv Belgije nosio broj 13, zato je to bio moj izbor. Taj broj ima najveće značenje za mene. Život nikada neće biti isti kao prije, ali tu bol mogu da koristim kao motivaciju, jer znam da me moj brat blizanac gleda odozgo i sve radim sa njim u mislima - emotivan je bio nakon treninga Šarkić.

Budućnost je nakon uvodnih šest kola prva na tabeli (ima tri boda više i meč više od Dečića), primila je najmanje golova, postigla najviše, ekipa igra definitivno najbolji fudbal… I u tom sistemu kvaliteti Šarkića će sigurno tek doći do izražaja.

- Volim i golove i asistencije, da igram prema naprijed i kreiram opasne situacije. To možete da očekujete od mene, trudiću se da budem bolji iz dana u dan, ali prije svega biću podređen kolektivu - poručio je momak koji je prošle sezone sa dabl - dabl učinkom (12 golova, 12 asistencija) bio najzaslužniji za istorijsku titulu Dečića…

- Trenutno smo prvi, želimo tu da ostanemo do kraja, a i u Kupu su nam ambicije najveće. Imamo nevjerovatnu želju da klubu, gradu i navijačima podarimo sjajne rezultate za 100. rođendan kluba. Ali, sve to što pričamo moramo da prikažemo na terenu – svakog protivnika moramo da shvatimo ozbiljno, da mu se maksimalno posvetimo i da razmišljamo iz meča u meč. Tako ćemo doći do rezultata.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
16. septembar 2024 21:22