FK Partizan / -FFOTO: FK PARTIZAN
07/08/2024 u 22:39 h
D.B.D.B.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Partizanova šansa za popravni

Partizan se priprema za novo evropsko iskušenje

Fudbaleri Partizana dočekaće sjutra švajcarski Lugano u prvoj utakmici trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Malo je reći, da su izabranici Aleksandra Stanojevića imali neslavan početak sezone na evropskoj sceni. Na prvoj prepreci ka Ligi šampiona, viceprvaka Srbije u dvomeču je nadigrao i ubjedljivo porazio ukrajinski Dinamo Kijev(6:2, 3:0). 

Sada je pred Partizanom rival, koji ne djeluje atraktivno ali itekako može da pomrsi račune crno-belima.  Pokazao je to i u okršajima sa moćnim Fenerbahčeom, izgubivši dva puta minimalno, uz četiri postignuta gola(3:4, 1:2).

-„Mi uvijek imamo neka mišljenja, a pogledajte učinak na Evropskom prvenstvu i vidite gdje su Švajcarci u odnosu na nas. Iz kog razloga i sa kojim pravom svrstavamo sebe u vrh evropskog fudbala? Da smo veliki favoriti ili nešto slično... Naravno da je naš renome u odnosu na Lugano veći, isto važi i za evropsko iskustvo, ali mnoge zemlje i ekipe iz njih su otišle daleko naprijed. Pobjedio je Lugano Parmu sa 3:1, vodio protiv Intera, pa izgubio u finišu, baš kao i kad se namjerio na Fener, a u švajcarskom prvenstvu je kandidat za titulu. Znate kako su naše ekipe prolazile sa Jang Bojsom... Moramo da budemo realni. Tačno je da ne igramo sa najboljim ekipama iz ‘liga petice‘, ali na ovom nivou moramo da budemo konkurentni. Da je u pitanju neki tim iz Premijer lige, pa u redu, međutim, ovdje moramo da se pokažemo“.- apostrofirao je trener Aleksandar Stanojević ozbiljnost švajcarskog kluba. 

Ipak, glavni utisak je da trenutnom sastavu Partizana veće poteškoće od bilo kojeg rivala predstavljaju unutrašnji problemi. Ponajviše nedostatak hemije u ekipi i kvaliteta potrebnog za učeće u Uefinim takmičenjima. 

-"Ova ekipa ima dobrih igrača, ali nemamo dobar tim, na meni kao treneru je da probam to da napravim. Ako ne mogu to, onda ću posegnuti za dodatnom selekcijom. Neki igrači se nisu dobro pokazali, neki jesu dobri. Sve je to teško u turbulentnom periodu, a za početak moramo da napravimo tim, onda pojedinac iskače. Da ne bude obrnuto. Moramo što prije to da uradimo, jer nemamo vremena. To je trenutna realnost onoga što radim“- osvrnuo se šef sručnog štaba kluba iz Humske na trenuntno stanje tima. 

Prvi duel treće kvalifikacione runde za Ligu Evrope između Partizana i Lugana na programu je od 20 sati na stadionu ,,JNA". Bolji iz ovog dvomeča pokušaće da se domogne grupne faze u plej-ofu protiv Bešiktaša.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
14. septembar 2024 23:20