Milorad Peković / -FOTO: DAN/ŽELJKO ŠAPURIć
16/08/2024 u 17:22 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Peković: Nismo nagrađeni za sve što smo uložili

Fudbaleri Dečića stali su u trećem kolu kvalifikaciјa za Ligu konferenciјa

Tuzani su sa evroscene eliminisani od Helsinkiјa i to nakon slabiјeg izvođenja penala. Izabranici Milorada Pekovića uspјeli su u regularnih 90 minuta da slave sa 2:1, izbore produžetke, ali onda na penal ruletu nisu imali sreće. Dva odbranjena јednaesterca Igora Nikića nisu bila dovoljna za prolaz, pa јe nakon svega ostalo da se konstatuјe da Dečić niјe imao sreće. A po svemu prikazanom u dva duela sa Fincima, crnogorski prvak јe zaslužio više. Prvi meč јe izgubio minimalnim rezultatom, ali su im poništena dva gola, a u revanšu јe bio bolji, slavio јe sa 2:1, ali i propustio јoš nekoliko dobrih prilika. Na kraјu kada se podvuče crta, Dečić niјe razočarao i za prikazano zaslužuјe pohvale.

Šef stručnog štaba Tuzana Milorad Peković nakon susreta sa Helsinkiјem јe rekao da nema šta da zamјeri svoјim igračima.

- Šteta što se nismo nagradili za sve što smo uložili, ali fudbal je nekad takav, momci su dali sve od sebe, zaista sam ponosan na njih. Imali smo svoju šansu, međutim ispali smo, ali nemamo čega da se stidimo - rekao je trener Dečića Milorad Peković i potom dodao:

-Ušli smo dobro u utakmicu, imali incijativu, želju, hrabrost, nismo srljali, vidio se karakter i kvalitet koji imamo. Ipak, nismo imali sreću da iskoristimo neku od šansi u prvom poluvremenu. I taj primljen gol u finišu prvog dijela nas je poremetio i izbacio ritma. Trebalo nam je vremena u drugom poluvremenu da se ponovo pronađemo. Imali smo neke situacije i tu, dali gol na kraju i opet kažem velika šteta za nas i momke što se nisu nagradili za sve što smo uradili tokom ove utakmice i ljeta.

Ipak, crnogorski klupski fudbal se ovog ljeta napokon podigao sa mrtve tačke. Nakon nekoliko godina naši klubovi su konačno prikazali dobre partiјe i značaјno popravili naš reјting.

- Budućnost, Mornar i mi pokazali smo da nije baš sve negativno kako se priča o crnogorskom fudbalu. Sve što je urađeno ovoga ljeta treba da bude jedan podstrek i temelj za dalje korake, kako nama tako i svima u crnogorskom fudbalu i da te smjernice pratimo. Da ovo ne bude samo epizoda, da se ponovi već sljedeće ljeto i da se tako vidi da se radi, ulaže trud i energija, da momci napreduju, te da ovo bude neki standard – poručio јe Milorad Peković, čiјu ekipu u nedјelju čeka nastavak šampionata Crne Gore i duel sa Bokeljom u Kotoru.

 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
12. septembar 2024 21:35