Milorad Peković / -FOTO: DAN/DEJAN PANIć
14/08/2024 u 16:49 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
Slušaj vijest
StoryEditor

Peković uoči revanša sa Helsinkijem: Da napravimo iskorak

Fudbaleri Dečića imaće sjutra uveče prilike da ispišu još jednu stranicu svoje istorije

Šampion Crne Gore će u Nikšiću protiv Helsinkija igrati revanš trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija i tražiće prolaz u plej-of najmlađeg UEFA takmičenja. Naš predstavnik će juriti gol zaostatka iz prve utakmice (0:1), ali je taj meč koji je odigran u glavnom gradu Finske pokazao da Tuzani i te kako imaju šansi da se domognu plasmana u narednu rundu.

-Svjesni smo svi koliko je važna sjutrašnja utakmica i da bi eventualnim prolaskom uradili veliku stvar, kako za nas, kao tim, klub, tako i za sve ljubitelje fudbala u Crnoj Gori. Opet, sa druge strane, ne smijemo da budemo previše euforični, da krenemo na sve ili ništa od prvog minuta. Moramo da budemo pametni, hrabri u isto vrijeme, zato što jurimo taj gol zaostatka. Priprema je drugačija nego za ostale utakmice, imamo samopouzdanja koje smo stekli u prethodnim utakmicama, probaćemo probamo da napravimo iskorak i da se svi na kraju radujemo – rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Milorad Peković.

Dečić je u Helsinkiju odigrao dobro, a poništena su im dva gola.

-Odigrali smo dobru utakmicu protiv jako dobre ekipe. U drugom poluvremenu smo nametnuli svoj kvalitet, svoj ritam, imali smo posjed. Primili smo taj gol, nakon kojeg smo konsolidovali redove. Bili smo disciplinovani, preuzeli posjed, imali neke šanse, ta dva poništena gola i to nam daje razlog da vjerujemo da možemo, daje nam samopouzdanje da možemo da igramo sa ekipama na ovom nivou. Želimo da ponovimo tu igru od prije sedam dana i da se radujemo svi.

Tuzani su ovog ljeta fizički dobro odgovorili obavezama u Evropi, bez obzira na to da je naš šampionat tek počeo.

-Mislim da smo se u tom segmentu do sada dobro pokazali. Ne smijemo zaboraviti da je njima već prvenstvo u toku i da su spremni fizički. Međutim, nije se vidjelo da imaju prednost u toj utakmici i nadam se da će tako da bude sjutra.

Nakon nekoliko godina crnogorski klubovi su imali sjajno ljeto na međunarodnoj sceni. Budućnost je eliminisana u drugom kolu kvalifikacija, Mornar je odigraol kolo više, a Dečić sada ima priliku da naš klupski fudbal dovede na samo korak od grupne faze.

-Prolazak u plej-of bi bila velika stvar za sve. S druge strane, ja gledam i ekipu, kako se ne bi stvorio pretjerani pritisak i da od pretjerane želje ne dođe nervoza. Kažem, moramo da budemo strpljivi, ne smijemo od samog početka da krenemo na sve ili ništa, da krenemo glavom kroz zid da bi nadoknadili taj gol zaostatka. Moramo da budemo pribrani, moramo da budemo strpljivi, da uđemo dobro u utakmicu, da budemo disciplinovani, radimo defanzivno i ofanzivno. Kažem, taj gol nedostatka nas primorava da krenemo ofanzivnije, da krenemo hrabrije, ali, kažem, nije nedostižan. Uz pametnu, hrabru igru možemo da dođemo do tog željenog cilja - poručuje Peković.

Sjutrašnja utakmica između Dečića i Helsinkija igra se na stadionu kraj Bistrice od 21 sat.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
13. septembar 2024 12:51