Novi izazov za Petrovića / -FOTO: VILLEM II
01/07/2023 u 14:27 h
D.K.D.K.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Petrović pomoćnik Klajvertu u Adani

Holanđaninu je ovo prvi samostalni trenerski angažman, pa će mu pomoć crnogorskog stručnjaka biti veoma značajna

Legendarni holandski napadač Patrik Klajvert imenovan je za novog trenera Adane Demirsport sa kojom je potpisao dvogodišnji ugovor, a u radu će mu pomagati crnogorski stručnjak Željko Petrović.

Klajvert je trenersku karijeru počeo kao asistent u AZ Alkmaru, a istu funkciju je kasnije obavljao u australijskom Brizbejnu i NEC-u. Radio je i stručnom štabu holandske reprezentacije, zatim samostalno vodio rodni Kurasao, a jedno vrijeme bio je i pomoćnik u nacionalnom timu Kameruna. Adana mu je prvi samostalni trenerski angažman, pa će mu Petrovićeva pomoć biti veoma značajna.

image

Patrik Klajvert

-FOTO: TWITTER/ADSKULUBU

Klajvert je još jedno veliko ime holandskog fudbala sa kojim će Petrović sarađivati, nakon Ruda Gulita (Fejnord), Martina Jola (Hamburger), Gusa Hidinka (Anži), i Dika Advokata (Sanderlend, Utreht, reprezentacija Srbije, Fejnord). Bio je Petrović i pomoćnik Avrama Granta na klupi Vest Hema, dok je samostalno je vodio Boavistu, RKC Valvajk, Uravu reds, Al Šab, Den Hag, Botev Plovdiv, Viljem II, Inter Zaprešić, kao i reprezentaciju Iraka.

Adana je prethodnu sezonu u turskoj Superligi završila na visokoj četvrtoj poziciji, iza istanbulskih velikana Galatasaraja, Fenerbahčea i Bešiktaša i igraće plej-of rundu kvalifikacija za Ligu konferencija.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 23:23