14/02/2024 u 13:23 h
D.P.D.P.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Pljevljaci u petak odlučuju da li će igrati

Ukoliko ne dođe do krupnijih pomaka, Rudar i pored pomoći FSCG koja nije dovoljna zbog blokade računa, neće nastaviti takmičinje – piše "pvportal".

Fudbalski klub Rudar nalazi se na ivici ambisa. Drugi dio sezone počinje u subotu, a u taboru pljevaljskog kluba i dalje ne znaju da li početi da igraju.

Tim povodom, predsjednik Rudara Miloš Radanović juče je u Podgorici razgovarao sa predstavnicima Fudbalskog saveza i brojnim sportskim funkcionerima. Kako sada stvari stoje, kompletna stvar je pomjerena sa mrtve tačke, ali ne i dovoljno koliko bi trebalo da se rješi kompletna situacija, piše "pvportal".

-Do petka će se donijeti konačna odluka o nastupu Rudara u "Meridainbet" Prvoj fudbalskoj crnogorskoj ligii. Međutim, ukoliko ne dođe do krupnijih pomaka, kako sada stvari stoje, Rudar, i pored pomoći FSCG koja nije dovoljna zbog blokade računa, neće nastaviti takmičinje, već se jedan od najtrofejnijih fudbalskih klubova u Crnoj Gori ugasiti – piše "pvportal".

Rudar je prvi klub u Crnoj Gori koji je osvojio duplu krunu, dva puta su bili prvaci Crne Gore, četiri puta osvajali kup, ali poslednje četiri godine ovaj klub je prvoligaški status sačuvao kroz baraž, a jednom je, zbog pandemije Korona virusa liga prekinuta.

-U klubu trenira preko 100 dječaka, a kako nam je rekao Radanović, tokom dana zvali su ga ljudi van Pljevalja, a jedini iz Pljevalja koji su ga pozvali su prijatelji igrači, stručani štab. Rudar se nalazi na poslednjem mjestu "Meridainbet" Prve fudbalske crnogorske lige sa realnim šansama da zadrži prvoligaški status. Ekipa se plasirala u polufinale Kupa, gdje u slučaju pobjede postoje šanse da se kao finalista domogne evropskog takmičenje i dobije značajna finansijska sredstva od UEFA.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 11:47