Nou Kamp / Foto: Twitter
28/09/2023 u 13:34 h
D.M.D.M.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Policija pretresla prostorije Fudbalskog saveza Španije zbog Barselone

U pitanjue je slučaj "Negreira"

Španska policija pretresla je prostorije Fudbalskog saveza Španije u okviru sudske istrage o navodnoj višegodišnjoj isplati miliona eura, koju je Barselona isplatila potpredsjedniku Sudijskog komiteta Hozeu Mariji Enrikezu Negreiri.

Kako “Rojters” navodi, postoji sumnja da je bilo sistemske korupcije u Barseloni, zbog čega je pokrenuta istraga u okviru koje će se, zajedno sa katalonskim klubom, provjeravati dokumentacija Fudbalskog saveza Španije.

Sumnje u sistemsku korupciju pojavile su se u martu ove godine, kada je otkriveno da je Barselona u prethodnih 17 godina isplatila 7,3 miliona eura kompanijama Hosea Marije Enrikeza Negreire, koji je bio potpredsjednik Sudijske komisije španske federacije od 1993. do 2018. godine.

“Rojters” ističe da nakon najnovijih informacija o istrazi nije mogao da dobije reakciju Negreire i Barselone, ali podsjeća da su čelnici katalonskog kluba još u februaru demantovali sve navode da je aktuelni šampion Španije umešan u bilo kakve nečasne radnje.

Barselona je tada saopštila da je platila konsultanta da im dostavi "tehničke izvještaje u vezi sa profesionalnim suđenjem" i dodala da je to uobičajena praksa u profesionalnim fudbalskim klubovima.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
20. maj 2024 17:38