/ - PRINTSCREEN
10/08/2023 u 15:37 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Preko Crne Gore i Albanije: Grci objavili kako su hrvatski navijači stigli do Atine

Grčki mediji danas donose detaljan opis svih propusta snaga reda i opisuju kako su Bad Blue Boysi uopšte došli u Atinu

Nakon što je utvrđeno više policijskih propusta u pripremi i postupanju u vezi sa navijačkim neredima u Atini, grčki ministar za bezbjednost je prije dva dana potvrdio smjenu sedmorice visokih zvaničnika policije iz odgovarajućeg resora.

Podsjetimo, navijač AEK-a ubijen je u sukobu sa hrvatskim huliganima.

Grčki mediji danas donose detaljan opis svih propusta snaga reda i opisuju kako su Bad Blue Boysi uopšte došli u Atinu.

U ponedjeljak od tri do šest ujutro oko 35 automobila i kombija je krenulo iz Zagreba i u dionicama su prelazili u Crnu Goru. Tamo su, preko Albanije, stigli na granični prelaz Kakavija oko 13 sati u utorak pa su preko Jonskog autoputa stigli na naplatnu rampu u blizini Atine oko 20 sati, prenosi Index.hr.

U tom trenutku su se razdvojili u dvije grupe i pobjegli policiji. U 22 sata je deset od 35 vozila stiglo na naplatnu rampu i priključilo se ostatku kolone. Tada su napustili vozila i otišli na metro stanicu, gdje ih je čekalo nekoliko navijača Panatinaikosa. Nakon kratke vožnje vožnjom, krenuli su pešice do stadiona gdje su izazivali nerede.

Ono što je strašno, a vidi se u videu koji su grčki mediji juče objavili, je činjenica da je kolonu huligana u gradu pratila policija na motorima. Iako su u izvještajima napisali kako su brzo prekinuli tuču i rastjerali navijače, dokazano je da su napravili više propusta.

Navodi se da su Grci imali dojavu albanske i hrvatske policije da postoji grupa od bar 25 navijača Dinama koji će pokušati da uđu u Atinu. Granična služba je provjeravala i potvrdila te navode, pa ih je, prema nekim izvorima, proslijedila atinskoj policiji.

„Sve se znalo i svi su sve znali, ali su naredbe bile uopštene i nejasne, pa je nedostajala glavna osoba za koordinaciju na terenu“, piše NewsBomb. Ranije se već utvrdilo da niko iz grčke policije nije ni pročitao dokumenta koje su joj dostavile policije iz Albanije i Hrvatske.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
13. maj 2024 23:37